Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Srušili rekord

Hajdukov suparnik u velikoj euforiji: Pogledajte kakav prelijep stadion grade za siću i gdje će dočekati Bijele

Villarreal će do kraja godine igrati domaće utakmice na stadionu Levantea u Valenciji, gdje će dočekati i Hajduk u prvoj utakmici play-off Konferencijske lige…

Ovako će izgledati obnovljeni stadion Villarreala (Foto: Twitter/Villarreal)

Kako trenutačno stoje stvari, Villarreal do okršaja s Hajdukom u play-offu Konferencijske lige neće prodati svojeg najvećeg talenta Yeremyja Pina, na kojeg su oko bacili Liverpool i Arsenal.

gol expired Nikola Vlašić na pragu prelaska u Torino: Dalić će biti zadovoljan! divider

Žuta podmornica izvijestila je da još uvijek nije stigla nijedna službena ponuda, iako se u medijima spekuliralo da Liverpool i Arsenal nude 40 milijuna eura. Međutim, to je cifra koja ne zadovoljava Villarreal, koji traži desetak milijuna više. Izlazna klauzula postavljena je na 80 milijuna eura pa je Žuta podmornica dobro zaštićena.

Pina zasad ostaje 

Club de La Plana, kako ga nazivaju Španjolci, zasad nije imao ni velikih izlaznih, a ni ulaznih transfera. Besplatno mu je stigao iskusni Pepe Reina i Jose Luis Morales, a Kika Femenia platio je samo milijun eura.

Iako se pisalo da Villarreal pregovara s Tottenhamom oko otkupa Giovanija Lo Celsa, koji je prošle sezone proveo na posudbi u Žutoj podmornici, zasad od toga nema ništa.

Moi Gomez prodan je za 1,8 milijuna, a Sergio Asenjo i Mario Gaspar otišli su besplatno, jednako kao i Serge Aurier, koji još uvijek nije našao klub.

Pretplatnički rekord

Villarreal je u srijedu objavio da je prodao 20 tisuća pretplatničkih ulaznica za predstojeću sezonu. Tu brojku dosegao je drugi put u povijesti kluba. Prvi put se to dogodilo 2008./2009. Prethodne je sezone ostvario najbolji rezultat u La Ligi osvojivši drugo mjesto.

Navijači Bodo/Glimta Modri na teškom iskušenju: Hrvat iz Norveške secira Dinamova suparnika i zna gdje ga treba udariti divider

Prošle je sezone bio tek sedmi, no sjajno je brodio u Ligi prvaka stigavši čak do polufinala, gdje ga je zaustavio Liverpool. Villarreal je pretprošle sezone osvojio Europsku ligu, pa je očito da su europski rezultati izazvali euforiju kod navijača.

Preostalo je još samo 500 pretplatničkih ulaznica da se dosegne maksimalna brojka i stadion bude rasprodan. Očekuje se da će i to biti rasprodano za nekoliko dana.

Grade prelijep stadion

Inače, Villarreal je u procesu obnove Estadio de la Ceramice, koja će potrajati do prosinca. Kapacitet stadiona se neće mijenjati, ostaje 23 tisuća mjesta, ali 2,5 tisuće moraju ostati na raspolaganju gostujućim navijačima, službenim osobama, sponzorima itd.

Villarreal prije svega ulaže 35 milijuna eura u poboljšanje ukupnog komfora. Stadion će biti totalno obnovljen, praktički kao novi, zaokružen „žutim plaštem“, bit će dodani novi poslovni i ugostiteljski sadržaji, ističe se sky promenada, a sve sjedalice bit će pod krovom, što dosad nije bio slučaj.

Ulažu samo 35 milijuna eura

U Villarrealu ističu da će gledatelji imati još bolji pregled terena, koji je tik uz tribine, te jedinstveni osjećaj gledanja utakmica. Ono što se može vidjeti na animacijama, bit će to doista prekrasna „kutija šibica“.

Pravi nogometni stadion, i još ne preskup, zapravo vrlo jeftin, koji bismo rado vidjeli u Hrvatskoj. No, može li se kod nas za sličnu cijenu izgraditi takav stadion? Čisto sumnjam, mnogi se tu, po starom običaju, trebaju ugraditi i namiriti, no to je već neka sasvim druga priča...

Levante vraća uslugu

Žuta podmornica zatražila je od La Lige da u prvom dijelu sezone odigra što više gostujućih utakmica, a manji dio domaćih utakmica, koje zbog rasporeda neće moći izbjeći, igrat će na stadionu Levantea Ciutat de Valencia.

Na taj način Levante će vratiti uslugu Villarrealu koji mu je dopustio da igra na svojem stadionu dok se obnavljao njegov stadion.

To znači da će Villarreal dočekati i Hajduk 18. kolovoza na stadionu Levantea, koji se nalazi u gradu Valenciji. Villarreal dolazi iz istoimenog grada koji se nalazi blizu Valencije i pripada provinciji Castellon, koja je opet dio autonomne pokrajine Zajednice Valencije.

Hajduk će igrati na stadionu u Valenciji

Hajduk će igrati na vrlo lijepom stadionu koji je obnovljen prije dvije godine, među ostalim postavljen je krov, a ima kapacitet nešto više od 26 tisuća mjesta.

Taman kada je obnovio stadion, Levante je prošle sezone ispao iz La Lige. To se Villarrealu teško može dogoditi. Štoviše, mnogi predviđaju da bi se Žuta podmornica trebala boriti za mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Inače, Valencia je prošle sezone bila jedini španjolski grad, uz naravno Madrid, ako računom šire područje grada, koji je imao tri prvoligaša: Valenciju, Levante i Villarreal. Knjiga je sada spala na dva slova jer će Levante ove sezone igrati u Segundi. 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider