Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovakva je računica

VIDEO Španjolska autogolom svladala Talijane: Evo što to znači za Vatrene

Ricardo Calafiori postigao je jedini pogodak na utakmici Španjolske i Italije.

Španjolska (Foto: Afp)

Španjolska je svladala Italiju (1:0) u posljednjem susretu 2. kola skupine B na Europskom prvenstvu! Bio je to napeti dvoboj koji se s velikim zanimanjem pratio i u taboru hrvatske nogometne reprezentacije!

U 55. minuti susreta Nico Williams ubacio je nezgodnu loptu u talijanski kazneni prostor, Alvaro Morata prenio je glavom na vrh šesnaesterca, a lopta se nesretno odbila od Riccarda Calafiorija u vlastitu mrežu za pobjedu Španjolaca od 1:0!

Hrvatska se nadala pobjedi susjeda, koji bi sa šest osvojenih bodova, bez obzira na ishod posljednjeg kola u našoj skupini, sigurno bili prvi, ali ni ovakav ishod nije loš za Vatrene.

Evo što to znači za Hrvatsku

Da su Talijani slavili, potvrdili bi prvo mjesto i plasman u osminu finala, što znači da bi protiv Hrvatske gotovo pa sigurno zaigrali u kombiniranom sastavu. To bi automatski povećalo naše šanse za pobjedom i plasmanom u sljedeći krug, ali ovako će biti malo teže.

Španjolci su prvi, Hrvati mogu proći kao drugi ili treći

Španjolci su ovom pobjedom potvrdili prvo mjesto i plasman u drugi krug, no isto tako su otvorili prostor Vatrenima da osvoje druge mjesto u skupini! Da bismo to uspjeli, Hrvatska prvo mora svladati Talijane.

Naravno, to bi bilo puno lakše ostvariti protiv kombinirane postave Italije, no sigurni smo da će Vatreni u Leipzigu dati sve od sebe za pobjedu i toliko željeni plasman u drugi krug, a i da se iskupe navijačima za dva loša rezultata.

Ako se kojim slučajem dogodi i da Albanci svladaju Španjolce, a mi Talijane, onda bi situacija bila ovakva: Hrvatska i Albanija prošle bi u osminu finala, a gol-razlika bi odlučivala tko će biti drugi, a tko treći u skupini.

No s ovakvom Španjolskom, koja igra najbolje na Euru, ne moramo se brinuti da će se to dogoditi. Vatreni bi pobjedom sasvim sigurno završili kao drugoplasirani u grupi B.

Postoji i teorija prolaska s remijem, ali...

Postoji i mala šansa da se s remijem protiv Talijana kao treći u skupini prođe u osminu finala, ali tu se mora poklopiti dosta rezultata. Dogodila bi se tada bizarna situacija jer Hrvatska bi morala čekati dva dana da sazna ide li doma ili ostaje u Njemačkoj.

Taj scenarij tek je plan B za Vatrene i ovisi o drugima. Najbolje da padnu Talijani i kao drugi prođemo dalje.

Autogol možete vidjeti OVDJE.

Kako će Vatreni proći u osminu finala?

Ukupno glasova:

  Hrvatska - Albanija Srbi likuju nakon posljednje objave UEFA-e: "Hrvatima se crno piše" divider

Zlatko Dalić Dalić otkrio što je pošlo po krivu protiv Albanije: "Čudno, to nam se nikad dosad nije događalo..." divider

Standings provided by Sofascore

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider