Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
TREBA OVO IZBJEĆI

Bizarna situacija za Vatrene: Mogli bi dva dana ostati u Njemačkoj, a da ne znaju jesu li prošli dalje?

Zanimljiva i neobična situacija mogla bi se dogoditi ako Vatreni u posljednjoj utakmici osvoje samo jedan bod.

Budimir, Kramarić i Livaković (Foto: Ante Čizmić / Cropix)

Hrvatska nogometna reprezentacija ključni će ogled Europskog prvenstva odigrati u ponedjeljak 24. lipnja od 21 sat u Leipzigu.

Tamo će nas čekati Italija, koja u trenutku pisanja još nije odigrala svoju drugu utakmicu, ali je već jasno da pobjeda našu reprezentaciju vodi u drugi krug Eura.

Možemo li dalje s dva boda? Možemo, ali nije poželjno

Ipak, postoji šansa i za prolazak dalje s dva osvojena boda, barem to tako u ovom trenutku izgleda, posebno nakon utakmice Škotske i Švicarske koja je završila rezultatom 1:1.

Naime, Hrvatska može biti treća i s dva osvojena boda, ako Albanija doživi poraz od Španjolske, a onda bi se mogla dogoditi zanimljiva situacija.

Vatreni bi mogli završiti u situaciji gdje će dva dana ostati u Neuruppinu, čekati rasplete preostalih grupa, u nadi da s dva osvojena boda ostaju u turniru.

Škoti i Švicarci povećali šansu za ovakav ishod

Ako Vatreni osvoje bod protiv Italije, a Mađarska i Škotska podijele po bod, jedna lošija trećeplasirana momčad tako bi već bila iza Vatrenih. Onda bi preostalo čekanje na preostale četiri grupe, da također daju jednu takvu trećeplasiranu reprezentaciju. Iako, moguće je da se to dogodi čak i uz mađarsku pobjedu.

Naravno, nadamo se da se to neće dogoditi, nego da će naša reprezentacija napokon zaigrati poput srebrnih i brončanih s posljednja dva svjetska prvenstva te savladati Italiju i otploviti u osminu finala možda čak i s drugog mjesta naše grupe.

No svakako trebamo biti svjesni i ove situacije, iako je poprilično nepoželjna. Sigurno nije ugodno ne znati na čemu si i čekati da ti ostali svojim rezultatima iziđu ususret. Nadamo se da nećemo saznati.

Hrvatska u obrani protiv Albanije Zabrinjavajući podatak: Ovakav se početak prvenstva Hrvatskoj nije dogodio nikad u povijesti divider Hrvatska - Albanija Srpski Savez grmi: "Ako UEFA ne kazni Hrvate i Albance, ne želimo igrati na Euru" divider

Ante Budimit i Mario Pašalić Evo što treba Hrvatskoj za osminu finala, sve je kristalno jasno! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider