Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izvanredne vijesti

VIDEO Hajduk objavio kompletne snimke iz VAR sobe i zatražio očitovanje od Kustića i Marića

Hajduk je na svojoj digitalnoj platformi objavio cjelovite snimke razgovora iz VAR sobe i suca Frana Jovića.

Nogometaši Hajduka i Varaždina remizirali su 1:1 u 24. kolu SuperSport HNL-a, a repovi se vuku i danima nakon utakmice. Splićani su se osjećali oštećenim nakon susreta, žalili su se i na lopte, a danas su u javnost puštene snimke iz VAR sobe.

Izvanredne vijesti emitirane su u 15 sati na Hajdukovoj digitalnoj platformi, glavni fokus je bio na tri sporne situacije u kojima Bijeli smatraju da su oštećeni.

Izvukli tri sporne situacije

Naime, prva situacija je pogodak Belcara u 40. minuti susreta kojem je prethodilo povlačenje Livaje i potencijalni prekršaj na sredini terena. Nakon dugog vijećanja u VAR sobi odlučeno je da se radi o obostranom povlačenju te da sudac Jović slobodno prizna pogodak.

Druga situacija koju Splićani smatraju problematičnom je ona iz 61. minute kada Dajaku ubacuje loptu za Pukštasa, a ona pada na ruku varaždinskog braniča. Prema interpretaciji iz VAR sobe, radi se o nekažnjivoj ruci zbog kontakta mladog Amerikanca i braniča Varaždina.

Glavna loža u Maksimiru Lakrdija u Dinamu o kojoj se šuti: Lista s očeva na sinove i poslovne prijatelje divider

Treća, ona najspornija situacija je iz 78. minute kada je Hajduk zatresao mrežu za preokret, ali nakon dugog vijećanja i visokih tenzija utvrđeno da je Uremovićeva noga bila u minimalnom zaleđu.

Lomila su se koplja oko ove situacije i u VAR sobi, teško su suci mogli presuditi radi li se o nedozovljenom položaju zbog samo dvije dostupne kamere.  Triangulacijom su utvrdili da se radi o zaleđu iako su i sami u komunikaciji priznali kako ne mogu vidjeti poziciju drugog braniča koji je bio bliže golu.

Pitanje je veliko jesu li u tom trenutku imali jasan i nedvosmislen dokaz da promjene odluku suca na terenu.

Splićani su u izvanrednim vijestima zatražili očitovanje predsjednika HNS-a Marijana Kustića i predsjednika sudačke komisije Brune Marića.

Traže očitovanje Kustića i Marića

''Poštovani g. Marić, u javnosti su dana 27. veljače 2024. godine puštene snimke iz kojih je razvidno da VAR soba na utakmici 24. kola SuperSport HNL-a Varaždin - Hajduk, koja se odigrala na stadionu Varteks, nije mogla utvrditi da se igrač HNK Hajduk Filip Uremović u 78. minuti nalazio u zaleđu, a što navode i sami VAR suci u svojoj komunikaciji na temelju dostupnih snimki. Slijedom navedenog, molimo za žurno pojašnjenje na temelju čega je promijenjena odluka glavnog suca utakmice Frana Jovića kojom je poništen već priznati gol Marka Livaje za vodstvo HNK Hajduk. Molimo također žurno pojašnjenje za situaciju kod postignutog pogotka NK Varaždin u 40. minuti susreta te situaciju iz 61. minute u kojoj je vidljivo da igrač Varaždina u duelu s igračem HNK Hajduk Rokasom Pukštasom dotiče loptu rukom. S obzirom na to da je u javnost puštena komunikacija sve tri sporne situacije, molimo što hitnije Vaše očitovanje kao predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a'', stajalo je u vijestima.

Jude Bellingham slavi gol protiv Barcelone Real slavi, Barcin paradoks: Promjena na vrhu, evo koji igrači prodaju najviše dresova divider

''Poštovani g. Kustić, u javnosti su dana 27. veljače 2024. puštene snimke komunikacije sudaca iz VAR sobe s utakmice 24. kola SuperSport HNL Varaždin - Hajduk. Primite na znanje da smo zatražili službeno očitovanje predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a g. Bruna Marića te od Vas očekujemo s obzirom na nejedinstvenost Komisije u prethodnim kolima i očigledne nepravilnosti koje mogu utjecati na regularnost natjecanja, da poduzmete radnje koje su u Vašoj ovlasti kao predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza'', zatražili su očitovanje predsjednika HNS-a.

Izvanredne vijesti Hajduka pogledajte na Hajduk Digital TV-u.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider