Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Elitna lista

Real slavi, Barcin paradoks: Promjena na vrhu, evo koji igrači prodaju najviše dresova

Dogodile su se promjene na listi najpopularnijih nogometaša koji prodaju najviše dresova…

Jude Bellingham slavi gol protiv Barcelone (Foto: Afp)

Mlada zvijezda Real Madrida Jude Bellingham pretekao je Erlinga Haalanda i Kyliana Mbappea u prodaji dresova po posljednjim dostupnim informacijama iz listopada prošle godine. Barem tako piše specijalizirana stranica Fanatics.

Lola Indigo Madrid i cijela Španjolska bruje: Evo s kakvom je bombom Mbappe u ljubavnoj vezi divider

Englez ima sjajnu sezonu, u velikoj je golgeterskoj formi: u 29 nastupa postigao 20 golova i lokomotiva je Kraljevskog kluba, koji je prvi na ljestvici La Lige i juri po 36. naslov prvaka Španjolske, a na pragu je prolaska i u četvrtfinale Lige prvaka.

Malo iznenađenje je što je na visokom četvrtom mjestu Marcus Rashford. Napadač Manchester Uniteda, unatoč lošoj sezoni engleske momčadi, ušao je u 'Top 4' i prestigao je kapetana Tottenhama Son Heung-mina.

Bellingham pretekao Haalanda i Mbappea

Slijede Salah, Kevin de Bruyne, Garnacho, Saka i Vinicius. Upadljivo je da na listi nema igrača Barcelone, koji su godinama držali vodeće pozicije. Lionel Messi bio je predvodnik, a dobro su kotirali i ostali asovi iz njegove generacije.

Dani Alves Barcelona uklonila Danija Alvesa s popisa legendi divider

Pedri i Robert Lewandowski bili su među top 10, no prema posljednjim podacima ispali su s elitne liste. Vjerojatan razlog su ozljede i neuvjerljivi rezultati Barcelone.

Unatoč tome što u listopadu nema igrača među top 10, paradoks je da se Barcelona može pohvaliti da je prošle godine uprihodila najviše od prodaje dresova i ostalih artikala. Zapravo svega što nosi klupski grb.

Barca ipak najviše zaradila

Katalonci su u blagajnu pospremili 178 milijuna, a Madriđani ih prate sa 155 milijuna eura. Treći je Bayern sa 147 milijuna, a četvrti Liverpool koji zaključuje „klub 100“ s uprihođenih 130 milijuna eura. Slijedi PSG s 97, pa Arsenal s 89 i Chelsea s 87 milijuna eura.

Upada u oči da Messi i Cristiano Ronaldo, a ni Neymar više nisu u vrhu. Dominirali su gotovo desetljeće i pol, ali odlaskom u Saudijsku Arabiju pala je i potražnja za njihovim dresovima. Ako Mbappe dođe u Real, što se čini izvjesnim, Real će imati trojicu igrača u top 10 i čvrsto će zasjesti na vrh u vrlo bitnom marketinško-financijskom segmentu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider