Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skinut s popisa

Barcelona uklonila Danija Alvesa s popisa legendi

U njezinoj 125-godišnjoj povijesti 102 nogometaša proglašena su legendama Barcelone.

Dani Alves (Foto: Afp)

Barcelona je Daniju Alvesu, nedavno osuđenom na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja, oduzela status klupske legende. Uklonila je njegovo ime sa svoje službene internetske stranice. 

U 125 godina povijesti, 102 su nogometaša proglašena Barcinim legendama, a Jordi Alba, Sergio Busquets i Gerard Pique posljednji su ušli na ovu listu.

Barca je povukla ovaj potez nakon donošenja presude za seksualni napad, objavio je katalonski dnevnik Sport.

U Barceloni su bili oprezni u ovoj odluci, držeći se pretpostavke nevinosti Brazilca koji je 20. siječnja 2023. preventivno zatvoren dok je čekao suđenje.

Nakon što je optužen da je 30. prosinca 2022. u VIP dijelu noćnog kluba u Barceloni silovao 23-godišnjakinju, Alves je 22. prosinca nepravomoćno osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora. Njegova odvjetnica Ines Guardiola već je najavila da će se žaliti. 

Alves je drugi najuspješniji nogometaš Barcelone u povijesti s 43 trofeja, a nadmašio ga je samo Lionel Messi. Odigrao je 408 utakmica u dresu Barcelone. Osvojio je, među ostalim, 3 Lige prvaka, 3 španjolska Superkupa, 3 Svjetska klupska prvenstva, 6 La Liga, 4 Kupa kralja i 4 španjolska Superkupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider