Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SAMO SE DODATNO UKOPAVAO

Što se točno dogodilo kobnog dana? Alves je pet puta mijenjao priču, svaki put nakon novih dokaza!

Dani Alves osuđen je na četiri i pol godine zatvora zbog seksualnog napada i silovanja 23-godišnjakinje krajem 2022. godine u Barceloni.

Dani Alves (Foto: Afp)

Nakon više od godinu dana otkako je priveden, 40-godišnji nogometni velikan Dani Alves saznao je svoju kaznu za kazneno djelo s kraja 2022. godine.

Zbog seksualnog napada i silovanja osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri i pol godine

Alves cijelo vrijeme negirao krivnju

Iako se nadao da bi mogao biti pušten te se cijelo vrijeme branio tvrdeći da je nevin, možemo reći kako si je Alves zapravo medvjeđu uslugu napravio time što je više puta mijenjao svoje izjave, ovisno o tome kakvi su novi dokazi dolazili.

No, krenimo od početka cijele priče pa će možda svima biti sve jasnije oko toga što se dogodilo ili će barem dobiti neku svoju sliku.

Prvi dokazi potvrdili žrtvinu priču

2. siječnja 2023. godine, 23-godišnjakinja je došla u policijsku postaju u Barceloni s optužbom usmjerenom prema tada 39-godišnjem nogometašu Daniju Alvesu, koji se nedugo prije toga vratio sa Svjetskog prvenstva u Katru.

Ispričala je kako ju je konobar noćnog kluba uputio prema stolu za kojim je Alves sjedio s društvom. Nakon što je tamo došla, tvrdi kako ju je Dani dva puta prisilio da mu dodiruje genitalije, a nakon toga joj je naredio da ga prati u toalet. 

Tamo joj je zabranio da izađe, bacio je na pod, ošamario ju te prisilio na oralni seks. Zatim ju je pritisnuo uz umivaonik, odveo je u WC te ju silovao i ejakulirao.

Prema El Pariodico de Cataluyna, sperma pronađena u žrtvinoj vagini, na njezinu donjem rublju, haljini te na podu toaleta dokazano je pripadala Alvesu.

Djevojka je također priložila dokument iz bolnice o ozljedi koljena, a istražitelji su na sedam mjesta u toaletu pronašli otiske prstiju koji pripadaju Alvesu te čije se pozicije poklapaju s njezinim opisom cijelog događaja. Kad je davala taj iskaz, žrtva nije bila upoznata s informacijom o postojanju tih dokaza.

Alves negirao da ju poznaje, pa sve više mijenjao priču

Alves, koji je priveden 20. siječnja prošle godine te sve od tada zadržan u pritvoru, kroz ovo je razdoblje imao više različitih verzija svoje priče.

Prva je verzija, koju je dao mediju Antena 3, bila da uopće ne poznaje osobu i da se radi o nekome tko preko njega pokušava postati slavan. Rekao je tada kako je ušao u toalet nesvjestan da se netko tamo nalazi, ali snimka sigurnosne kamere pokazala je drugačije.

Druga verzija uslijedila je nakon što je bio upoznat s dokazima koji su u tom trenutku postojali.

Tada je rekao da je on prvi ušao u kupaonicu, a djevojka nakon njega. Nakon toga je tvrdio da je vršio veliku nuždu dok je ona bila pored njega te da se ništa seksualne prirode nije dogodilo. Kad je upitan zašto je ona 15 minuta bila s njim, ali i kad je upoznat s informacijom da je pronađena njegova sperma, ponovno je promijenio priču.

Tek u trećoj verziji priznao seksualni odnos

U trećoj je verziji rekao kako je došlo do oralnog seksa, ali da je sve to negirao jer se srami te je htio pokušati spasiti svoj brak. Tu posljednju verziju ponovio je i u travnju prošle godine pred sudom.

U siječnju ove godine tvrdio je kako ni ne može biti potpuno siguran što se sve dogodilo, budući da je bio u alkoholiziranom stanju.

Posljednju izjavu, najdetaljniju do tada, dao je ovog mjeseca pred sudom.

Na sudu je kroz suze govorio o cijelom događaju, rekavši da je želja za seksualnim odnosom bila obostrana, da se dogodio oralni seks u toaletu, nakon čega je ejakulirao po žrtvi. Tvrdio je da nije upotrijebio ikakvu vrstu sile te da inače nije nasilan.

Posljednja verzija, budući da je izrečena na suđenju, smatra se službenom, no Alvesu nije pomogla.

Sud se vodio dokazima te ga je proglasio krivim i Alves će morati ukupno četiri i pol godine u zatvor. Zasad ne znamo hoće li mu se ubrajati godina koju je već proveo u zatvoru, kao i to kad će biti poznati rezultati žalbe koju će njegov odvjetnički tim podnijeti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider