Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odslužio dio kazne

Dani Alves može ranije izaći iz zatvora: Evo što kaže španjolski zakon

Proslavljeni brazilski nogometaš Dani Alves već je odslužio dio zatvorske kazne za seksualni napad.

Dani Alves na suđenju za seksualni napad (Foto: Afp)

Dani Alves je osuđen na četiri i pol godine zatvora za seksualni napad koji se dogodio u Barceloni, nedugo nakon njegova povratka sa Svjetskog prvenstva 2023. na kojem je igrao u dresu Brazila.

Najtrofejniji nogometaš svijeta je u pritvoru završio 2. siječnja prošle godine, tako da je već odslužio 13 mjeseci od ukupnog trajanja kazne.

Nakon što odsluži polovicu kazne, bivši nogometaš Barcelone moći će izaći iz zatvora, a to bi trebalo biti nakon 20. prosinca 2025. godine, odnosno nakon dvije godine i tri mjeseca.

Dani Alves Što se točno dogodilo kobnog dana? Alves je pet puta mijenjao priču, svaki put nakon novih dokaza! divider

Slaba je to utjeha za djevojku koja je doživjela seksualni napad, no ovog puta pravda je bila brza i dostižna. U godinu dana smo saznali kaznu za gnjusan čin, a vrijedi dodati kako će Alves biti i pod nadzorom narednih pet godina nakon odsluženja zatvorske kazne, piše Mundo Deportivo.

Izrečena mu je zabrana približavanja žrtvinu domu ili radnom mjestu na manje od tisuću metara te zabrana komuniciranja s njom na bilo koji način u trajanju od 9 godina i šest mjeseci.

Također, izrečena mu je i kazna zabrane obavljanja poslova koji se odnose na maloljetnike u trajanju od pet godina, a koja se primjenjuje nakon izdržane kazne zatvora, kao i naknada od 150 tisuća eura za moralnu štetu i ozljede. Osim toga, mora podmiriti i sudske troškove.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider