Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pravi razarač

Real naciljao zamjenu za Mbappea: Bit će senzacija prijelaznog roka, mogao bi srušiti rekord

Real Madrid pozorno prati napadača Napolija Victora Osimhena…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Transferi prioritet Real Madrida ostaje Kylian Mbappe. Francuski napadač ostaje na vrhu liste Kraljevskog kluba, no traže se i alternative jer taj transfer daleko je od sigurnog.

Mbappe će sljedećeg ljeta biti sloboda igrač, međutim to ne znači sto posto da će napustiti Park prinčeva, iako Mbappe daje signale da bi rado prešao na Santiago Bernabeu.

Nije nemoguće da dođe do obrata jer PSG neće tako lako odustati od uvjeravanja da ipak produlji ugovor. Parižani nastavljaju vršiti pritisak na svoju mladu zvijezdu i nije nemoguće da naposljetku uspiju uvjeriti Mbappe da ostane.

Mbappe možda ostane u PSG-u

Naravno da bi tu odlučujuću ulogu mogla imati snaga katarskih petrodolara, ali isto tako i rezultat koji bi PSG mogao polučiti ove sezone. Što ako se dogodi da Parižani osvoje Ligu prvaka? To je realna mogućnost, nije samo puko maštanje.

Ne ide se tako lako iz kluba koji se popne na sami vrh Europe, a uz to najavljuje nove pohode. Zašto bi Mbappe napustio takav projekt, potencijalno najjači u Europi, ako već sada nije? U tom slučaju Mbappe bi dobio i ovce i novce.

gol expired VIDEO Ovako izgleda trenutačno stanje novog stadiona Osijeka: Ovo nitko nema u Hrvatskoj divider

Stoga ne čudi što Real razmišlja i drugim varijantama. Madriđani moraju imati nešto u rezrvi. Talijanska Gazzetta dello Sport piše da je jedna od mogućih varijanti Victor Osimhen, stameni napadač Napolija koji je u dosadašnjem dijelu sezone jedan od najboljih igrača Serie A.

Victor Osimhen na meti Real Madrida

Upisao je šest golova i jednu asistenciju u šest utakmica, što ga čini jednim od najučinkovitijih napadača na kontinentu. Štoviše, 22-godišnji Nigerijac najučinkovitiji napadač Europe u rujnu zajedno s Realovim Karimom Benzemom.

Napolitanci trljaju ruke, oduševljeni su njegovim igrama i nadaju se da bi ih mogao odvesti do naslova prvaka Italije.

Možda je još rano za konačnu prognozu, ali čini se da će se Napolitancima višestruko isplatiti ulaganje od 70 milijuna eura. Toliku su, naime, platili odštetu Lilleu u ljeto 2020., a kako stvari stoje još će dodati i deset milijuna eura bonusa jer bi Osimhen mogao ispuniti sve postavljane uvjete.

gol expired Brozovićev izum stoljeća: Messi mu se prvo smijao, a onda je i sam to napravio divider

Naravno da njegove partije nisu ostale neprimijećene. Nigerijac je pobudio interes ne samo Real Madrida, već i mnogih drugih europskih klubova.

Kako saznaje Gazzetta dello Sport, osim Madriđani, budno ga prate i Chelsea, Manchester United, Manchester City i PSG. Ako Parižani ostanu bez Mbappe, bacit će sve snage na Erlinga Haalanda, a u kombinaciji će biti Osimhen, za kojeg se pretpostavlja da će sljedećeg ljeta biti jedan od najtraženijih igrača prijelaznog roka.

Zolu podsjeća na Lukakua, uzor mu je Drogba

Gianfranco Zola prije nekoliko dana je Nigerijca opisao kao punopravnog nasljednika Romela Lukakua.

"Kad je prije dvije godine stigao u Italiju, nisam ga dobro poznavao i morao sam ga vidjeti na djelu. Otkrio sam sjajnog igrača, izuzetno moćnog i pokretljivog. Njegova fizička snaga čini ga pravim razaračem", kaže nekoć velika zvijezda talijanskog nogometa.

Zolu podsjeća na Lukakua, a Osimhenu je pak igrački uzor Didier Drogba. Imaju sličnosti, ponajprije u staturi, ali i nezastinoj gladi za golovima. Nigerijac možda nije baš tako tehnički jak, ali ima vrlo dobru realizaciju. 

Napoli je navodno spreman prodati Osimhena ako stigne dobra ponuda. Budući da je uložio u njega 70-80 milijuna eura, jamačno će tražiti preko stotinu milijuna. Sve će ovisiti o tome kako će zaključiti sezonu. Bude li nastavio parati protivničke mreže, mogao bi to biti rekordni izlazni transfer Serie A, kojeg drži Lukaku sa 115 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider