Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
genijalno

Brozovićev izum stoljeća: Messi mu se prvo smijao, a onda je i sam to napravio

Brozović je 2018. postao hit na društvenim mrežama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako je ''panenka'' u nogometu nazvana po bivšem nogometašu Antoninu Panenki onda bi se i ležanje iza živog zida trebalo nazvati ''brozović'' po Marcelu Brozoviću.

Hrvatski nogometni reprezentativac postao je velika zvijezda na svim društvenim mrežama nakon što je 2018. u dvoboju protiv Barcelone na genijalan način zaustavio pokušaj Luisa Suareza iz slobodnog udraca.

OVDJE pogledajte Brozovićev potez.

Barcelona je u dvoboju Lige prvaka dobila slobodan udarac s 20-ak metara, izveo ga je Suarez, htio je lukavo provući loptu ispod nogu živog zida, to je čak i uspio, ali loptu je zaustavio Brozović koji je iznenada legao iza život zida i od njegovih leđa lopta je završila u korneru.

Nije mu odolio čak ni Messi

Nakon što je Brozović izumio taj potez on je postao sastavni dio skoro svake nogometne utakmice, a to je izveo čak i veliki Lionel Messi protiv Cityja u Ligi prvaka. 

Messi se na utakmici Barcelone i Intera prvo smijao Brozovićevom potezu, ali shvatio je kasnije koliko je genijalan izum pa je promijenio mišljenje. Inače, sada je gotovo nemoguće zabiti gol ispod život zida ako još jedan nogometaš leži na terenu pa to jako otežava izvođačima posao. Za sve je ''kriv'' Marcelo Brozović...

Mnoge jeMessijev potez iznenadio pa i legendarnog Rija Ferdinanda, koji je na Twitteru u šaljivom tonu napisao: "Kakvo nepoštovanje!"

U svojem je komentaru na taj događaj rekao:

''Da sam ja u momčadi, rekao bih mu ne, ne... Ja ću leći umjesto tebe'', napisao je Ferdinand nakon utakmice PSG-a i Cityja.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider