Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ivan ima lukav plan

Velika napetost u Barceloni: Jako ljutiti Rakitić namjerava zagorčati život lažljivim šefovima

Odnos Barcelone i Ivana Rakitića doživljava trenutke velike napetosti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Visoka tenzije između Rakitića i Barcelone, stoji u naslovu katalonskog Sporta. Odnos Barcelone i Ivana Rakitića doživljava trenutke velike napetosti. Obje strane gomilaju prigovore i sumnjičavo gledaju jedna drugu.

Napetost traje već duže vrijeme, još od kraja prošle sezone. Situacija se posebno pogoršala posljednjih mjeseci. Rakitić više ne krije nezadovoljstvo.

„Nisam ja vreća krumpira s kojom možeš raditi što god poželiš“, gnjevno je ispalio hrvatski reprezentativac u posljednjem razgovoru za Mundo Deportivo.

Ta rečenica sve govori. Rakitić je uznemiren i ljutit. Neka obećanja koja su mu čelnici Barcelone dali, kao primjerice poboljšanje ugovora, nisu ispunjena. Obećanje o povećanju plaće dano mu je u trenutku kada je bio na meti PSG-a.

Rakitić jako ljutit

Možda se Rakitić kaje što nije prihvatio ponudu Parižana, koji su mu poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji nudili brda i doline. Bio je to, posebno s ove distance gledano, pravi trenutak za odlazak, no Rakitić je povjerovao slatkorječivim čelnicima Barcelone i odlučio ostati. Sada jasno daje do znanja da ga se tretira kao robu, a ne kao zaslužnog igrača koji je puno dao klubu.

gol expired Odluka o novom treneru Dinama: Mamić još uvijek nije siguran, postoji nekoliko problema divider

U međuvremenu situacija se na Camp Nouu stubokom promijenila, posebice nakon havarije na Anfieldu. Rakitić je preko noći postao neželjeno pače. Prošlog ljeta počeli su mu slati jasne signale da mu je bolje da pronađe novi klub.

To smo naslutili davno prije, odmah nakon što je postalo jasno da Barca ide po Frenkieja De Jonga. Rezon je bio jasan: ako De Jong dođe, netko će morati ispasti, a to sigurno neće biti Sergio Busquets, a vjerojatno niti Arthur koji je u tom trenutku bio u naletu.

Ernesto Valverde poslušao je naputak Uprave i do jučerašnjoj miljenika izbacio je iz početnog sastava. Nakon toga sve je bilo jasno i onima koji jako slabo kopčaju.

Barcelona je namjeravala dobro unovčiti Rakitića, no njemu se nije išlo bilo gdje. Kombinacije s Interom pa poslije toga s Juventusom propale su jer talijanski klubovi nije imali dovoljno keša, a Barca nije pristajala na trampu.

Šefovi Barce nisu ispunili obećanje

I njoj je nasušno nedostajala gotovina nakon što je potrošila nekoliko stotinu milijuna eura na nove igrače u posljednje dvije-tri godine. Najviše na Philippea Coutinha i Ousmanea Dembelea, koji su se pokazali kao promašene investicije, a najavljivani su kao velika pojačanja.

gol expired Jedan od vodećih talijanskih infektologa objasnio zašto testiranje svakih par dana nije realno divider

Iako se Rakitić pred kraj sezone vratio u momčad, nakon što je Barcu pogodila serija ozljeda, Katalonci zimus nisu promijenili mišljenje. I dalje su ostali kod stava da je Rakitićev ciklus završio i da je najbolje da ode.

No u situaciji kada nije igrao, a i kada je igrao, nije bio na staroj razini, hrvatskom veznjaku cijena je poprilično palo. Očito je da veliki klubovi nisu htjeli dati ono što Barca traži, a Rakitiću se nije išlo tamo gdje ga je Barca možda mogla prodati.

Sport piše da u Barceloni sumnjaju kako Rakitić lukavo kupuje vrijeme kako bi prisilio Barcu da ga pusti besplatno. Ugovor mu istječe u ljeto 2021. i tada će biti slobodan. No već u zimu moći će slobodno pregovarati s bilo kojim klub. Ako se Rakitić dokopa zime, Barca će morati pristati na „daj što daš“.

Slatka osveta hrvatskog veznjaka

To bi bila mala Rakitićeva osveta za sve ono što mu je Uprava Barcelone priredila. O kakvim se ljudima radi najbolje govore posljednje afere i međusobne optužbe. Korupcija je često spominjanja riječ. Na Camp Nouu afere se gomilaju kao mravi na šećeru. Praktički svaki mjesec nešto novo. Vlada pravi kaos.

gol expired Zoran Mamić napušta Hrvatsku i postaje izbornik, Dalić dobio astronomsku ponudu: Zlatko na velikom iskušenju! divider

Davno smo napisali da Josep Maria Bartomeu povlači krajnje kontroverzne poteze, koji ponekad graniče sa suludošću; od kupoprodajne politike do angažiranja PR agencija koje po društvenim mrežama kritiziraju igrače. Zaratio je i sa dojučerašnjim najbližim suradnicima i sa svlačionicom.

Stoga ne čudi što su se na posljednjim utakmicama na Camp Nouu vijorili bijeli rupčići. Zna se što to znači. Nije nemoguće da Bartomeu napusti Barcelonu prije nego Rakitić. S obzirom koliko je trenutačno popularan među navijačima Barcelone, to uopće nije nemoguća misija, pogotovo ako je točno da će Rakitić odugovlačiti što je više moguće.

Sapunica ide dalje

Vrijeme radi za hrvatskog veznjaka. Što duže ostane na Camp Nouu, Barca će morati tražiti manju odštetu, a to znači da će on moći tražiti veću plaću. Barcelona pokušava odigrati nešto s engleskim klubovima, no Rakitiću se baš i ne ide u Premierligu. Radije bi u Italiju, a još radije bi ostao u Španjolskoj.

gol expired Lukaku spustio Brozoviću zbog nove frizure: ''Izgledaš kao pornozvijezda'' divider

Kombinacija sa Sevillom najviše bi mu odgovarala, no pitanje je koliko je realna. U vremenu velike ekonomske krize posve jasno da Sevilla nema dovoljno financijskih sredstva realizirati takav transfer. Rakitić bi se morao odreći značajnog dijela svoje plaće, a to nije baš izgledna opcija.

Kako stvari stoje, sapunica će ići dalje, nadmudrivanje s čelnicima Barcelone prilično će se otegnuti.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider