Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Delikatna situacija

Odluka o novom treneru Dinama: Mamić još uvijek nije siguran, postoji nekoliko problema

Odluka o novom treneru Dinama ipak je prolongirana: Čeka se rasplet priče sa Zoranom Mamićem i Nenadom Bjelicom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bijeli dim još nije prokuljao iz „međugorskog samostana“, u kojem se smjestio bjegunac od hrvatskog pravosuđa i stvarni šef Dinama Zdravko Mamić.

Videokonferencija koja je održana u 11 sati ipak nije ponudila konačan zaključak. Kako smo već jutros pisali, članovi Uprave Dinama jučer su Mamiću ponudili prijedlog da Nenada Bjelicu zamijeni Igor Jovićević, trener mlade momčadi Dinama. Uprava Dinama tijekom uskršnjih blagdana iskristalizirala je svoj stav, no zna se tko donosi konačnu odluku.

gol expired Zoran Mamić napušta Hrvatsku i postaje izbornik, Dalić dobio astronomsku ponudu: Zlatko na velikom iskušenju! divider

Mamić je odlučio uzeti predah i još malo razmisliti. No izgleda da noć nije bila bistrija od dana, jer odluku o novom treneru još nije donio. Kako saznajemo, odlučio je sve još malo prolongirati.

Očito je da Mamić ima određenu zadršku. Već smo pisali da Zdravko i Zoran Mamić, koji je sportski direktor kluba, nisu sigurni da je Jovićević spreman za preuzimanje seniorske momčadi u ovako delikatnoj situaciju u kakvoj se nalazi Dinamo.

Mamić još uvijek nije siguran

Mišljenja su da je možda bolje pričekati s Jovićevićem, sačuvati ga za neko buduće vrijeme, jer rizik je popriličan, lako se može dogoditi da izgori. Osim toga ni situacija s Nenadom Bjelicom nije još razriješena. Puno toga bit će jasnije nakon četvrtka kada bi se Bjelica trebao sastati sa Zoranom Mamićem oči u oči. Puno toga će ovisiti kako će ta runda pregovara proći.

Uz sve to nejasno je i hoće li Zoran Mamić ostati na mjesto sportskog direktor. Mamić je u ozbiljnoj kombinaciji za preuzimanje ispražnjene klupe reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirati. Ako bi Zoran Mamić napustio Dinamo, Zdravko Mamić vjerojatno bi prihvatio želju članova Uprave kluba. Međutim, to u ovom trenutku još nije poznato.

gol expired Halo, Međugorje: Dinamo blizu izbora novog trenera, Mamić u 11 sati donosi odluku divider

U prethodnom tekstu također smo pisali da je izuzetno lukrativnu ponudu UAE-a dobio i hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Teško da će Dalić napustiti Vatrene, ali treba imati u vidu da mu ugovor istječe u lipnju i da je pitanje ima li HNS dovoljno novca za saniranje njegove plaće te hoće li možda tražiti kresanje ugovora? Sve su opcije otvorene, ništa nije nemoguće.

Delikatna situacija

Ako bi Dalić kojim slučajem prihvatio ponudu UAE-a, onda bi Zoran Mamić morao tražiti drugu opciju. To znači da bi još neko vrijeme ostao u Dinamu, što znači da bi Zdravko Mamić zadržao punu kontrolu nad klubom i mogao bi si dopustiti luksuz da proturječi željama Uprave, odnosno ljudima koje je ostavio da vode klub.

Kako god, Jovićević je i dalje glavni kandidata, a Romeo Jozak figurira kao moguća opcija ako čelnici Dinama odustanu od Jovićevića.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider