Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sastanak na vrhu

Halo, Međugorje: Dinamo blizu izbora novog trenera, Mamić u 11 sati donosi odluku

Prema signalima koji stižu s više strana, trenutačni trener mlade momčadi Dinama Igor Jovićević zamijenit će Nenada Bjelicu na mjestu glavnog trenera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini se da su u Maksimiru prelomili za vrijeme uskršnjih praznika: Igor Jovićević trebao bi zamijeniti Nenada Bjelicu na klupi Dinama.

Prema signalima koji stižu s više strana, trenutačni trener mlade momčadi Dinama pobijedio je u nadmetanju s Romeom Jozakom, bivšim šefom omladinske škole Dinama, koji mu je bio najozbiljniji kandidat. Zasad je to još uvijek neslužbena informacija.

gol expired Zoran Mamić napušta Hrvatsku i postaje izbornik, Dalić dobio astronomsku ponudu: Zlatko na velikom iskušenju! divider

Vidjet ćemo hoće li to doista tako i biti, jer u Maksimiru su uvijek mogući dramatični obrati. Tu mogućnost uvijek treba imati na umu, ali čini se da ovaj put neće biti promjene plana.

Doznajemo da je jučer održana videokonferencija članova Uprave kluba sa stvarnim šefom maksimirskog kluba Zdravkom Mamićem, koji se nalazi u Međugorju zbog poznatih razloga.

Uprava za Jovićevića, čeka se palac gore iz BiH

Članovi Uprave listom su se izjasnili za Jovićevića, dok Mamić nije bio tako siguran. Pisali smo već da su Zdravko Mamić i njegov brat i sportski direktor Dinama Zoran bili bliži opciji da idu s Jozakom jer je iskusniji trener i duže ga poznaju. Namjera im je bila da se Jovićevića sačuva za neko buduće vrijeme. Situacija je u klubu delikatna i nisu htjeli da izgori.

Doznajemo da je nova videokonferencija zakazana za danas u 11 sati. Nakon što je prespavao noć i još jednom dobro razmislio, pretpostavlja se da će Zdravko Mamić objelodaniti članovima Uprave konačnu odluku. Dakle, oko 12 sati trebalo bi sve biti jasno. U ovom je trenutku izvjesnije da će Mamić podržati prijedlog Uprave.

Blizu dogovor s bivšim trenerom

U Maksimiru bi ovaj tjedan trebali razriješiti pat-situaciju s Nenadom Bjelicom, pa bi tek nakon toga pustili bijeli dim. Pregovori o raskidu ugovora traju već danima i navodno su u završnoj fazi. Kako smo već pisali, Dinamo i Bjelica mogli bi se naći na pola puta, što znači da bi Bjelica mogao dobiti oko milijun eura otpremnine za prijevremeni raskid ugovora, koji mu traje do ljeta sljedeće godine.

Jovićević se od starta krize u Maksimiru, a koja je otvoreno počela s najavom Dinamovih čelnika da će smanjiti plaće igračima i treneru, prometnuo u glavnog kandidata za Bjeličina nasljednika.

U međuvremenu u ozbiljnu igru ušao je i Romeo Jozak, za kojeg se u jednom trenutku spekuliralo da je postao glavni favorit za preuzimanje klupe maksimirskog kluba. No, kako trenutačno stvari stoje, Jovićević je opet preuzeo vodstvo i trebao bi biti ustoličen za novog trenera Dinama kada se razriješi situacija s Bjelicom.

Na klupu stiže Dinamovo dijete

Eto što vam je život. Jovićevićev otac Čedo, bivši igrač Dinama i član slavne šampionske generacije 1982., nije dočekao da vidi sina kako sjeda na klupu seniorske momčadi Dinama. Čedo je preminuo prošle subote, baš u trenutku kada su čelnici Dinama donosili konačnu odluku o Bjeličinu nasljedniku.

Igor Jovićević svojevremeno je bio jedan od najvećih talenata Dinama. Može se reći da je pokrenuo neke trendove u profesionalnom nogometu. Kao tinejdžer prešao je Real Madrid 1991., odnosno u njegovu B-momčad. Očekivalo se da će godinu-dvije prijeći u seniorsku momčad Kraljevskog kluba, no to se nikada nije dogodilo.

Jovićević nije uspio napraviti veliku profesionalnu karijeru kao igrač, ali mogao bi kao trener. Ostvario je zapažene uspjehe s mladom momčadi Dinama u juniorskoj Ligi prvaka. Upravo su mu ti uspjesi bili glavna preporuka za vjerojatno preuzimanje seniorske momčadi Dinama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider