Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rakitićev poučak

Real dogovorio veliki transfer i čisti svlačionicu: Traži se mjesto za mladu zvijezdu, Modrić i Isco na udaru

Veznjak Ajaxa i nizozemske reprezentacije Donny van de Beek trebao bi prijeći u Real sljedećeg ljeta.

Momčad Reala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Donny van de Beek na korak je od Real Madrida. Nizozemski Telegraaf piše da je praktički već sve dogovoreno. Još nedostaju samo potpisi. Nizozemci tvrde da je to samo pitanje formalnosti.

Veznjak Ajaxa trebao bi prijeći u Real sljedećeg ljeta. Uvjeti transfera dogovoreni su krajem prošle godine. Ajax se složio s Realovom ponudom i dobit će odštetu od 55 milijuna eura.

gol expired U PSG-ovoj momčadi desetljeća nema Neymara: Trojica u napadu, ali za njega nema mjesta divider

Van de Beek je na radaru Reala od okršaja s Ajaxom u osmini finala Ligi prvaka prošle sezone. Slavni nizozemski klub pregazio je Real usred Madrida i na kraju je dospio do polufinala, gdje je na nesretan način ispao od Tottenhama.

Van de Beek prelazi u Real

Mlađahna momčad Ajaxa bila je najugodnije iznenađenje prošle sezone, a Van de Beek bio je jedan od najboljih igrača Kopljanika. 22-godišnji veznjak prošao je čuvenu Ajaxovu školu nogometa.

gol expired Poznata sudbina velike zvijezde koja nije uspjela u ManUtd-u: Zna se i tko bi ga trebao zamijeniti do kraja sezone divider

Najbolje se snalazi na mjestu centralnog ili ofenzivnog veznog. Kao i većinu Ajaxovih izdanaka, tehnički je vrlo dotjeran, a uz to je i fizički prilično snažan i izdržljiv. Puno trči, pokriva većinu terena, a uz to asistira i zabija dosta golova.

U dosadašnjem dijelu sezone u elitnoj nizozemskoj ligi postigao je šest golova i upisao četiri asistencije, a u Ligi prvaka zabio je dva gola i dodao jednu asistenciju.

gol expired Senzacionalan transfer: Iz Druge HNL prešao u jedan od najboljih francuskih klubova divider

Van de Beekov dolazak na Santiago Bernabeu sigurno će značiti i nečiji odlazak. Real u ovom trenutku ima 26 igrača u prvoj momčad, a još će se s posudbi vratiti Odegaard, Kubo i Achraf.

Tu još treba dodati i mladog veznjaka Flamenga Reiniera, koji će se priključiti Madriđanima kada napuni 18. rođendan, a to će biti za nekoliko dana.

Real čisti svlačionicu

Marca piše da se za Van de Beeka mora napraviti mjesta te da je zbog toga pod upitnikom i budućnost Luke Modrića i Isca. Iako su ga tražili brojni klubovi, najčvršće su zagrizli Tottenham i Manchester United, Van de Beek se odlučio za Real.

Spekulira se da je osim izdašne plaće dobio i obećanje da će dobiti značajnu minutažu. U suprotnom vjerojatno ne bi ni prihvatio ponudu Reala.

gol expired Červar jako oprezan uoči Austrije: "Varaju se oni koji misle da će biti lako" divider

Sličnu je stvar napravila i Barcelona s Frenkijem de Jongom. Kada se već mislilo da će prihvatiti ponudu PSG-a, Barcelonina delegacija na čelu s predsjednikom Josepom Mariom Bartomeuom odletjela je u Amsterdam kako bi nagovorila De Jonga i njegova menadžera Hasan Cetinkaya da promijene odluku.

Rakitićev poučak

Osim financijske strane priče, ključno je bilo obećanje da će De Jong odmah upasti u prvi sastav. Kasniji razvoj događaja je pokazao da je obećanje ispunjeno. Na startu sezone ceh je platio hrvatski veznjak Ivan Rakitić, koji je iznenada izletio iz udarne postave i praktički je završio na transfer-listi.

Momčad Barcelone (Foto: AFP) Novi trener Barce dovodi skupocjenu zvijezdu: Udarac za Olma i Dinamo, teški dani za Rakitića divider

Barcelona je otvoreno gurala Rakitića prema izlaznim vratima, moralo se napraviti mjesta za De Jonga. Rakitiću je svanulo tek kada se ozlijedio Arthur, no pitanje je što će biti kada se Brazilac vrati u pogon ili ako Barcelona dovode novo pojačanje u veznom redu.

Novi trener Quique Setien navodno inzistira Fabianu Ruizu, trenutačno zvijezdi Napolija koju je trenirao dok je vodio Betis. Vidjet ćemo kako će se rasplesti priča s Van de Beekom kada i ako prijeđe u Real. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider