Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strog izbor

U PSG-ovoj momčadi desetljeća nema Neymara: Trojica u napadu, ali za njega nema mjesta

Ugledni francuski list postavio je Parižane u vrlo ofenzivnu formaciju, ali tamo nema mjesta za Neymara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ugledni francuski nogometni magazin France Football početkom 2020. bavi se izborima najboljih momčadi desetljeća francuskih klubova, a na red je došao i PSG.

U oči odmah upada to da u najboljih 11 nema Neymara, iako je France Football posložio Parižane u vrlo ofenzivnih 3-4-3 s rombom u sredini. U napadu se tako nalazi trojac Ibrahimović - Cavani - Mbappe, a na "desetki" se smjestio Angel Di Maria.

gol expired Nogometna ikona našla posao: Kokain mu je uništio karijeru, ali sad se vratio na naslovnice divider

Čini se da ime, popularnost, osobni brend i broj pratitelja na Instagramu ne igraju baš nikakvu ulogu u njihovu izboru. Odlučuje samo učinak na terenu, a tu su brojke jasne - Cavani, najbolji strijelac u povijesti kluba sa 198 golova, Ibrahimović, drugi na toj listi sa 156 golova, Mbappe, 79 golova i 43 asistencije u 107 utakmica. Iza njih Angel Di Maria, autor 79 golova i 78 asistencija u 205 utakmica.

gol expired Kad igraš termin s Tottijem: Pogledajte golčinu koja je osvojila internet divider

Neymar se također može pohvaliti impresivnom statisikom - zabio je 63 gola uz 35 asistencija u 72 nastupa, ali propustio je oko 50 posto mogućih utakmica otkad je stigao u PSG, uključujući i neke vrlo važne susrete.

Zbog toga je u ovom izboru završio "na klupi" ili, s obzirom na česte ozljede, možda bolje reći na rehabilitaciji. Da se malo našalimo, možda ga nema u idealnoj momčadi PSG-a jer je na sestrinu rođendanu.

PSG-ova momčad desetljeća po France Footballu

Sirigu - Marquinhois, T. Silva, Maxwell - Motta, Verrati, Matuidi, Di Maria - Mbappe, Cavani, Ibrahimović

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider