Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četiri imena na popisu

Predsjednik Barcelone izgubio strpljenje: Katalonci traže novog trenera, legenda kluba najveći kandidat

Katalonski mediji pišu da Barcelona želi za novog trenera postaviti legendu kluba Xavija Hernandeza...

Xavi na proslavi osvajanja Lige prvaka 2015. (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ernesto Valverde ponovno je blizu otkaza. Katalonski mediji pišu da Barcelona želi za novog trenera legendu kluba Xavija Hernandeza, koji je trenutačno trener katarskog prvoligaša Al Sadda.

Kap koja je prelila čašu strpljenja čelnika Barcelone bio je poraz u polufinalu španjolskog Superkupa protiv Atletica u Jeddahu. Barcelona je u posljednjih desetak minuta utakmice prokockala vodstvo od 2:1. Taj poraz navodno je strašno naljutio predsjednika Barcelone Josepa Mariju Bartomeua, koji je definitivno odlučio smijeniti Valverdea.

gol expired Claressa Shields poručila hrvatskoj boksačici: "Ivana, ne želim tvoj sladoled" divider

Mundo Deportivo piše da su se čelnici Barcelone nakon utakmice sastali s Xavijem u Kataru. Bilo je predviđeno da se taj sastanak održi za nekoliko dana, no kako je Barcelona nepredviđeno izgubila u polufinalu, Barcina delegacija žurno je iz Jeddaha odletjela u Dohu.

Na razgovor s Xavijem otišli su sportski direktor Eric Abidal i generalni direktor Barcelone Oscar Grau. Spekulira se da je tema razgovora bila ponuda za preuzimanje prve momčadi Barcelone. Čini se da je to posve izvjesno, samo je pitanje kada će se dogoditi: za nekoliko dana ili na kraju sezone.

gol expired Ivana Habazin čestitala suparnici na razornom udarcu u tijelo: "Nisam željela odustati" divider

I Barca i Xavi potvrdili su da se sastanak dogodio, no nisu htjeli otkriti detalje. Prema službenoj verziji, čelnici Barce posjetili su Ousmanea Dembéléa koji se oporavlja u Kataru, pa su se usput našli i s Xavijem. Prilično prozirna izlika.

Xavi je već istakao da je njegova namjera odraditi jednu sezonu kao trener u Kataru, a da bi tek nakon toga mogao razmišljati o nastavku trenerske karijere u Europi. Iako bivšem kapetanu Barcelone ugovor s AL Saddom istječe 2022., naljeto će biti slobodan. Barca čeka odgovor Xavija.

Pored Xavija, koji danas vodi svoj klub u utakmici polufinala katarskog kupa protiv Al Rayyana i nakon toga bi trebao odlučiti što će napraviti, kao kandidati za novog trenera spominju se još Ronald Koeman, Thierry Henry i Quique Setién.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider