Hrvatska boksačica Ivana Habazin (20-4) sinoć je u Atlantic Cityju izgubila najveći meč svoje karijere. Amerikanka Claresse Shields (10-0) bila je bolja i zasluženo je slavila u borbi za naslov prvaka svijeta u supervelter kategoriji po WBO i WBC verzijama.

Ivana Habazin (20-4) izgubila je najveći meč svoje profesionalne boksačke karijere. U Atlantic Cityju je sinoć jednoglasnom odlukom sudaca poražena u borbi za WBO i WBC pojas od američke zvijezde Claresse Shields (10-0).

Habazin se za ovaj meč pripremala gotovo godinu dana nakon što je dvaput otkazan, najprije zbog ozljede Shields, a onda zbog incidenta na vaganju u kojem je stradao Ivanin trener. U trećem pokušaju konačno su ušle u ring, ali Shields joj nije pružila priliku za iznenađenje.

"Naravno da sam razočarana. Bilo je teško. Imala sam plan, ali nisam ga ostvarila. Čestitam suparnici. Vratit ću se jača!" izjavila je Habazin, koja se za ovaj meč pripremala gotovo godinu dana nakon što je dvaput otkazan, najprije zbog ozljede Shields, a onda zbog incidenta na vaganju u kojem je stradao njezin trener.

Realno, Amerikanka je bila osjetno bolja, Habazin nije imala šanse, no ipak je sve izdržala i završila meč na nogama.

"Čestitam suparnici na udarcu u jetru. Bio je to prvi razorni udarac. Nakon drugog znala sam da moram stati, a nisam željela odustati. Mozak je želio, ali tijelo nije slušalo", rekla je Habazin, koja je prokomentirala i dva odgođena meča.

"Nije bilo lako. Morala sam promijeniti trenera i trening-kamp, ali nema isprike. Jednostavno, bila je bolja. Možda bi bilo dobro da sam imala još mečeva od posljednje borbe u prosincu 2018. Nedostajalo mi je iskustvo iz ringa.“

Habazin je zaključila:

"Sad ću se naspavati, a potom ću razmišljati o budućnosti".