Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Borba za prvo mjesto

Stručni analitičar Nove TV: ''Hrvatska je ozbiljan favorit protiv Bjelorusije''

Stručni rukometni analitičar Nove TV Ivica Obrvan gostovao je u Dnevniku, prokomentiravši utakmicu s Crnom Gorom i najavivši Bjelorusiju.

Stručni rukometni analitičar Nove TV Ivica Obrvan osvrnuo se na prvu pobjedu Hrvatske na Europskom prvenstvu.

Jeste li nakon onakve utakmice protiv Crne Gore veći ili manji optimist za nastavak turnira? Ili su očekivanja ostala ista?

''Optimist sam i gledam na stanje kao što sam i prije analizirao. Mislim da smo rutinski pobijedili utakmicu. Nakon slabijeg prvog poluvremena i problema s njihovom agresivnom obranom, koja se u košarkaškom smislu pretvorila čovjek na čovjeka, mi smo u drugom poluvremenu napravili neke promjene i stavili Duvnjaka na poziciju isturenog igrača, Mandića na poziciju halfa, koji je zatvorio njihovog desnog vanjskog, nahranili smo se s nekoliko kontri i polukontri, probudio se Marin Šego i utakmica je otišla potpuno na našu stranu'', izjavio je Obrvan.

Domagoj Duvnjak bio je igrač utakmice iako je postigao samo jedan pogodak, jer bio je briljantan u obrani. Ali ako nam je Duvnjak tako važan u obrani, hoće li nam nedostajati njegov doprinos u napadu?

gol expired Velika senzacija: Portugal šokirao Francusku na startu rukometnog Eura! divider

''Nije se Duvnjak potrošio, on je dao svoj obol na jedan fantastičan način. Tek je prva utakmica. No drago mi je reći kao treneru koliko je bitna obrana. Postigao je jedan gol, a sasvim zasluženo je proglašen igračem utakmice. I još jednu stvar bih naglasio, koliko smo u drugom poluvremenu igrali drugačije u napadu, shvativši koliko je agresivna obrana u kojoj smo na širokom prostoru izolirali jednog njihovog igrača s našim pivotmenom Marićem, gdje je on iskazao svoju napadačku genijalnost. To je presudilo utakmicu'', objasnio je hrvatski stručnjak.

U subotu igramo s Bjelorusijom. Jesu li oni jači od Crne Gore i Srbije?

''Oni su jači od Crne Gore i Srbije, ali slabiji su od nas. Ako budemo imali pravi pristup, mi bi tu utakmicu svakako trebali pobijediti. Što se tiče težine utakmice, mislim da će nam u napadu biti lakše igrati protiv njih, jer ne igraju obranu kao Crna Gora. Najčešće igraju 6-0, a mi tu imamo rješenja. Ponekad su dosta nedisciplinirani u fazi napada i dajem našoj reprezentaciji ulogu jednog ozbiljnog favorita.''

Jedan ozbiljan favorit već je izgubio i to je najveća senzacija na ovom Europskom prvenstvu.

''Francuska je izgubila od Portugala. Oni uvijek na velikim natjecanjima kreću pod ručnom. Ovaj put im se to obilo o glavu, možda su i ugrozili prolaz u drugi krug. Portugal se dignuo, ali ovo je baš jedno veliko iznenađenje'', zaključio je stručni analitičar Nove TV.

Ivica Obrvan gost u Dnevniku Nove TV - 3 Stručni analitičar Nove TV o Euru i slučaju Štrlek: ''Francuzi rade dijametralno suprotno'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider