Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nezaustavljivi Sagosen

BiH u povijesnom nastupu pružila otpor jednom od najvećih favorita Eura, Lazarov sa sirenom za pobjedu

Sve tri reprezentacije domaćina ovogodišnjeg Europskog prvenstva za rukometaše svoj su nastup započele u petak pobjedama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Austrija u susretu skupine B u Beču svladala Češku s 32-29 (13-14), u večernjem dijelu programa Norveška i Švedska su opravdale uloge favorita na Europskom prvenstvu. Norveška je u susretu skupine D u Trondheimu svladala Bosnu i Hercegovinu s 32-26 (17-12), dok je Švedska u susretu skupine F u Göteborgu bila bolja od Švicarske s 34-21 (20-13).

Norvešku je do pobjede protiv BiH predvodio Sander Sagosen s 12 golova, dok je Nikola Prce sa sedam pogodaka bio najefikasniji kod poraženog sastava.

Ranije je u ovoj skupini Portugal senzacionalno svladao Francusku s 28-25 (12-11). Za najveću pobjedu u povijesti portugalskog rukometa najzaslužniji je bio Diogo Branquinho s pet golova i stopostotnom realizacijom, po četiri pogotka dodali su Joao Miguel Ferraz i Andre Gomes, dok su kod Francuske najbolji bili Dika Mem s pet te Nikola Karabatić, Romain Lagarde i Ludovic Fabregas sa po četiri pogotka.

gol expired Velika senzacija: Portugal šokirao Francusku na startu rukometnog Eura! divider

Švedska je do uvjerljive pobjede protiv Švicarske stigla uz po šest pogodaka Jerryja Tollbringa, Andreasa Nilssona i Kima Ekdahl du Rietza. Andre Schmid je s četiri gola bio najbolji kod Švicarske. Slovenija je prethodno nadigrala Poljsku s 26-23 (13-11). Blaž Bagotinšek i Borut Mačkovšek su sa po pet golova predvodili Sloveniju, dok je Arkadiusz Moryto s osam golova bio najefikasniji kod Poljske.

Zanimljivu utakmicu u Beču odigrale su Sjeverna Makedonija i Ukrajina, a na kraju je s 26-25 (13-10) uspješnija bila Sjeverna Makedonija pogotkom Kirila Lazarova s istekom vremena. Lazarov je s osam golova bio i najefikasniji u sastavu svoje reprezentacije za koju je Dejan Manaskov postigao šest pogodaka. Vladislav Ostrouško s pet i Andrij Akimenko s četiri gola predvodili su Ukrajinu. Domaćin Austrija je natjecanje u skupini B u Beču otvorio 32-29 (13-14) pobjedom protiv Češke do koje ju je predvodio Mikola Bilik sa 12 golova, dok je Jakub Hrstka postigao šest pogodaka za Češku.

Plasman u drugi krug osigurat će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

gol expired Hrvatsku čeka ključan dvoboj u prvoj fazi i jedan strašan igrač: ''Ako ćemo ići na to, izgubit ćemo'' divider

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider