Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvi pravi ispit

Hrvatsku čeka ključan dvoboj u prvoj fazi i jedan strašan igrač: ''Ako ćemo ići na to, izgubit ćemo''

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom nad Crnom Gorom otvorila je Europsko prvenstvo. No, vremena za uživanje u premijernom trijumfu nema. Jer, već u subotu Kauboje čeka ključan dvoboj za prvo mjesto u skupini.

Pobjeda nad Crnom Gorom na Europskom prvenstvu bila je puno teža od onog što sugerira konačnih plus šest. U prvom dijelu Kauboji nisu najbolje izgledali pa su Crnogorci nošeni sjajnim vratarom Simićem na odmor otišli s golom prednosti. A onda je po povratku iz svlačionice glavnu ulogu u 5-1 obrani preuzeo hrvatski kapetan.

"Domagoj Duvnjak na prednjem centru - to je riješilo utakmicu. Bekovi bez rješenja za njega, presjekao je 10 lopti - fantastičan igrač", rekao je Nebojša Simić.

Puno agresivnija obrana, par lakih golova i Hrvatska je već na polovici drugog dijela imala +5 te prednost lako zadržala do kraja utakmice.

"Cijela obrana je funkcionirala od prvog do zadnjeg odlično, Marin nam je pomogao drugo poluvrijeme i mislim da je to bio ključ pobjede", izjavi oje Duvnjak.

Vremena za slavlje nema, jer već u subotu poslijepodne stiže ključni dvoboj s Bjelorusima, koji su Euro otvorili pobjedom 35:30 nad Srbijom. Izbornik Červar upozorava - moramo zaustaviti njihov najveći forte - brzi centar i brzu tranziciju.

gol expired Velika senzacija: Portugal šokirao Francusku na startu rukometnog Eura! divider

"Ako ćemo ići na visoki rezultat, izgubit ćemo utakmicu. Utakmica mora imati niski rezultat, kao što je imala u drugom poluvremenu - da suzbijemo protivnika da nam da lake golove i to će biti naš put prema pozitivnom rezultatu", kazao je hrvatski izbornik.

"Imaju jako dobru suradnju s pivotom, nezgodni su sa tim šutom izvana i bit će sigurno jedan pravi ispit za nas", mišljenja je Zlatko Horvat.

Taj sjajni pivot je Artsem Karalek, a koliko je ovaj Karačićev suigrač iz Kielcea opasan pokazao je zabivši Srbima čak devet golova. O Hrvatskoj vanjskoj liniji priča u superlativima.

"Cindrić, Duvnjak, Karačić - igraju svaku utakmicu u Ligi Prvaka na visokom nivou. Naravno, za mene je dobro kada Karačić igra sjajno u Kielceu, ali ovdje na Europskom prvenstvu to ne želim. Bude li on igrao jako dobro, to neće biti dobro za nas", izjavio je Karalek.

Bjelorusi u prošlosti nisu dobro prolazili protiv Hrvatske, u 12 susreta upisali su deset poraza i dva remija. Na Eurima su, pak, Kauboji slavili u sva četiri međusobna dvoboja pa bi bilo šteta u Grazu rušiti tradiciju.

gol expired Nikada nismo izgubili, ali Červar i igrači biranim riječima i s puno opreza o Bjelorusima divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider