Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ždrijeb Europske lige

Dinamo izvukao Izraelce ili Litavce: Rijeka izbjegla najgore, ali prijeti im težak suparnik!

Rijeka i Dinamo izvukli su moguće protivnike na zadnjoj stepenici prije grupne faze Europske lige.

Ždrijeb Europske lige (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Rijeka i Dinamo saznali su moguće protivnike u playoffu Europske lige.

Ako prođe škotski Aberdeen, Rijeka će igrati protiv boljeg iz okršaja ciparskog AEK-a Larnace ili belgijskog Genta. Ako Dinamo ispadne od Ferencvaroša u 3. pretkolu Lige prvaka, igrat će protiv pobjednika dvomeča izraelskog Maccabi Tel Aviva ili litavske Suduve.

Kao najteža prepreka Rijeci figurirao je Espanyol, ali španjolski prvoligaš ipak neće doći na Rujevicu. Mogli su izvući još Feyenoord, koji je gotovo izjednačen s Gentom po procijenjenoj tržišnoj vrijednosti (oko 85 milijuna eura), dok su preostali mogući protivnici bili Sparta Prag i Trabzonspor, na papiru momčad s najmanje vrijednim kadrom. 

Dinamov ždrijeb (Foto: Screenshot) Dinamo saznao moguće protivnike: Modri dobro prošli, izbjegli su najteže izazove! divider

Dinamo će zasigurno biti favorit završi li u playoffu Europske lige. Dođe li to takvog scenarija, vjerojatnije je da će tamo čekati Maccabi, favorit u susretu sa Suduvom.

I Riječani i Zagrepčani će u prvoj utakmici biti gosti, a u uzvratu domaćini. Prve utakmice doigravanja za Europsku ligu na rasporedu su 22. kolovoza, a uzvrati su tjedan dana poslije.

Momčadi koje budu uspješnije u dvije utakmice plasirat će se u grupnu fazu Europske lige za koju će ždrijeb biti održan 30. kolovoza u Monte Carlu, s početkom u 13 sati.

Ždrijeb playoffa Europske lige:

Dinamo / Ferencvaroš - Maccabi Tel Aviv / Suduva

Rijeka / Aberdeen - AEK Larnaca / Gent

Ozljeda koja je zabrinula mnoge: Pogled prema Pepu o kojem se priča, komplikacije za Kovača Leroy Sane (Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL=

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider