Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dobar ždrijeb

Dinamo saznao moguće protivnike: Modri dobro prošli, izbjegli su najteže izazove!

Dinamo je saznao posljednju potencijalnu prepreku na putu prema Ligi prvaka.

Dinamov ždrijeb (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Dinamo je u playoffu Lige prvaka izvukao pobjednika susreta slovenskog Maribora i norveškog Rosenborga

Dinamo prije završne prepreke čeka dvomeč u 3. pretkolu s mađarskim Ferencvarošem, što će po svemu sudeći biti težak izazov.

Ako Dinamo izbaci Mađare, na završnoj prepreci će biti favoriti za plasman u Ligu prvaka. Modri po Transfermarktu vrijede 72,8 milijuna eura, Rosenborg 17,6 milijuna, a Maribor 14,18 milijuna.

Dinamo u utorak na Maksimiru od 20:00 igra prvu utakmicu protiv Ferencvaroša, dok se Maribor i Rosenborg susreću dan kasnije u 20:15 na Ljudskom vrtu.

Prve utakmice doigravanja za Ligu prvaka na rasporedu su 20. i 21. kolovoza, a uzvrati će biti odigrani 27. i 28. kolovoza.

Ždrijeb Europske lige (Foto: Screenshot) Dinamo izvukao Izraelce ili Litavce: Rijeka izbjegla najgore, ali prijeti im težak suparnik! divider

Bolji iz dvije utakmice plasirat će se u grupnu fazu Lige prvaka, dok će poraženi biti uvršteni u ždrijeb skupina Europske lige.

Ždrijeb skupina Lige prvaka bit će održan u Monte Carlu u četvrtak, 29. kolovoza, s početkom u 18 sati, dok će skupine Europske lige biti određene dan poslije na istom mjestu, s početkom ždrijeba u 13 sati.

Dinamo je protiv Maribora već igrao dvaput u kvalifikacijama Lige prvaka i oba puta prošao. U sezoni 2003./04. Dinamo je slavio na Maksimiru sa 2:1, a u Ljudskom vrtu je bilo 1:1 te su Zagrepčani prošli u 3. kolo kvalifikacija.

Devet godina poslije Maribor je stajao Dinamu kao zadnja prepreka na putu do skupina Lige prvaka i opet su Zagrepčani bili uspješniji ostvarivši pobjede u obje utakmice, 1:0 u Mariboru te 2:1. u Zagrebu.

Budu li Zagrepčani za suparnika dobili Rosenborg, to će im biti prvi sraz s norveškim prvakom.

Ždrijeb playoffa Lige prvaka

Ruta prvaka:

DINAMO / Ferencvaroš - Maribor / Rosenborg

Cluj / Celtic - Slavia Prag

Young Boys - Crvena Zvezda / Kobenhavn

APOEL / Qarabag - PAOK / Ajax

Ruta neprvaka:

Basel / Lask - Club Brugge / Dinamo Kijev

Istanbul Basaksehir / Olympiacos - Krasnodar / Porto

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider