Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Njemačko prokletstvo

Teško gostovanje za Real: Uzdrmani Kraljevi traže prvu pobjedu na ukletom stadionu

U 29 gostovanja u Njemačkoj Real Madrid je slavio samo četiri puta, a pogotovo su teška za njih bila gostovanja u Dortmundu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid je često imao problema protiv Njemačkih klubova čak i kada su bili izraziti favoriti. U 29 gostovanja u Njemačkoj su slavili samo četiri puta, a pogotovo su teška za njih bila gostovanja u Dortmundu.

U posljednje četiri sezone su odigrali čak šest susreta s Borussijom Dortmund. Iako je Kraljevski klub u tom periodu došao do dva naslova europskog prvaka, u međusobnim susretima bolji omjer ima Borussia.

Borussia je upisala tri domaće pobjede u tom periodu. Posebno se pamti ona u polufinalu 2013. godine kada je Real stradao s 4:1, a sve golove je postigao Robert Lewandowski. Real je na domaćem terenu dva puta slavio, a jedna utakmica je završena remijem. Samo je dva puta Real odnosio bodove s Westfalena – davnih 2003. i 1998. godine.

Pokušaj prekidanja njemačkog prokletstva dolazi u najgorem mogućem trenutku za Real – atmosfera u momčadi je narušena sukobima i ispadima prve zvijezde Cristiana Ronalda. Zadnje dvije utakmice u domaćem prvenstvu su odigrali neriješeno, dok je Borussija u nevjerojatnoj formi i trenutno je jedna od najuzbudljivijih momčadi Europe.

Mlada momčad Borussije je zabila čak 20 golova u zadnjih pet utakmica. Real im dolazi u najboljem mogućem trenutku, a rušenje aktualnog europskog prvaka bio bi šlag na tortu u mjesecu iz snova Borussije Dortmund.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider