Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perez ga čita kao knjigu

Uzbuna u Madridu: CR7 "egomanijak" razbjesnio suigrače i čelnike Reala, ali...

Hoće li Ronaldo doista napustiti Real ovog ljeta ili opet igra staru igru s predsjednikom Perezom?

Galerija Zamišljeni Cristiano Ronaldo i momčad Reala slave naslov prvaka (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +2 Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)

Cristiano Ronaldo napušta Real Madrid!? pišu španjolski mediji. Nakon ostavke Zinedinea Zidanea i šoka koji je u Madridu izazvala ta objava, stigla je nova/stara krizna situacija.

Prorok Ramos: Evo zašto je Zidane napustio Real i tko bi ga mogao naslijediti!

Svaku sezonu i svako ljeto ista priča, beskrajna sapunica opet se nastavlja. Folira li opet ili ovaj put misli ozbiljno? Evo naše kratke analize: Nakon finala Lige prvaka Ronaldo je iskočio pred novinare s bombastičnim izjavama i tako potisnuo pravog junaka utakmice Garetha Balea u drugi plan. Iako nije odigrao ništa posebno i po učinku je ostao je u dubokoj sjeni Velšanina, Portugalac se na sebi svojstven način progurao na naslovnice.

Zamišljeni Cristiano Ronaldo i momčad Reala slave naslov prvaka (Foto: AFP) Zamišljeni Cristiano Ronaldo i momčad Reala slave naslov prvaka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Florentino Perez navodno se jako iznenadio, po pisanju španjolskih medija, iako baš na vjerujemo u tu priču, jer teško da Ronaldo više može iznenaditi ikoga, posebice ne glavnog čovjeka Reala, kojeg ionako ništa ne može iznenaditi, a kamoli Ronaldove sugestivne najave odlaska. Perez se s time nosi već godinama i vjerojatno najbolje poznaje Ronalda. Iskusni lisac i puno prepredenije tipove čita kao knjigu, a da ne bi pročitao Ronalda. Njih dvojica tu su igru odigrali bezbroj puta, teško da tu može biti nekog iznenađenja.

Ronaldo otkrio suigračima da napušta Real

Kako god, posljednje informacije španjolskih medija kazuju da je Ronaldo navodno priopćio suigračima da odlazi iz Reala, i to tjedan dana prije finalne utakmice s Liverpoolom.

Realovim igračima, dakle, to nije iznenađenje, ono što ih je iznenadilo jesu Ronaldove eksplicitne izjave pred novinarima, javno, urbi et orbi, netom nakon završetka utakmice, dok su još praktički skakali od sreće i slavili treći uzastopni naslov prvaka Europe. Kapetanu Reala Sergiju Ramosu to se nije svidjelo i navodno je Ronaldu otvoreno rekao da je trebao pričekati povoljniji trenutak, a ne izaći s time usred slavlja i tako odvući pažnju s uspjeha momčadi na sebe.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Međutim, svima koji iole pozornije prate Portugalčev lik i djelo nije teško zaključiti da je za njega baš to bio idealan trenutak da iskoči pred mikrofone i stavi se u prvi plan. Kad već nije bio glavna priča na travnjaku, na ovaj je način uspio ostati u centru pažnje. Ronaldova prokušana taktika, već viđena mnogo puta.

On ne bira sredstva da dođe do cilja, ne bira ni trenutak da sve podredi sebi i bude glavna zvijezda, ne zanima ga što to mnoge iritira, isto tako ne zanima ga što će takvim ponašenjem ostaviti gorak okus u ustima suigračima i što će produbiti legendu o sebi kao gotovo nadnaravno taštom i egocentričnom osobom. Zapravo, ostavlja dojam kao da mu godi što mu mnogi lijepe etiketu "egomanijaka". Naravno da je sve to uglavnom "poza" i dobro smišljenja priča, što je najvažnije, jako profitabilna, marketinški superiskoristiva.

Perez čita Portugalca kao knjigu

Čelnici Reala navodno su ljutiti zbog Ronaldova istupa i ponašanja, ali s druge strane savršeno su mirni, jer Ronaldo je pod ugovorom i ima odštetnu klauzulu od čak milijardu eura. Dakle, bez pristanka Reala ne može nigdje, jer posve je jasno da to nitko neće platiti.

Cristiano Ronaldo i Leo Messi (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Leo Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Osim toga, kao što rekosmo, ako itko pozna Ronalda i njegovu ucjenjivačku taktiku, onda je to predsjednik Reala. Koliko je puta do sada Ronaldo prijetio i jesu li se svaki put nekako sporazumjeli? Nijedan dogovor s Ronaldom neće trajati predugo, Perez to dobro zna, isto tako zna da će tražiti povećanje ugovora svakih pet-šest mjeseci, ali zna i kako mu doskočiti.

Na početku pritisne, kasnije olabavi i na kraju se nađu na pola puta, i tako u krug. Sve to zna i Ronaldo, koji iza sebe ima mnogobrojan PR tim koji mu suflira i navodi ga kako da iskamči što više. Ronaldo zna koliku je povišicu dobio Lionel Messi u Barceloni i želi biti na razini njegove plaće, jer samo mu je plaća dokaz koliko ga vole, maze i paze u Realu. 

Naravno, ta priča ne može trajati unedogled, razlog je samo jedan, a to je biologija. Ronalda polako ali sigurno stišću godine, više nije u cvijetu nogometaške mladosti, jasno je da više ne može igrati cijelu sezonu na prijašnjoj razini, ali još uvijek godinu ili dvije može egzistirati u vrhunskom nogometu, može biti prevaga ako bira utakmice i dozira snage. U nogometu ništa nije sigurno, ali puno toga govori da je izglednije da će ipak ostati u Realu nego da će otići. Još jednu sezonu može odraditi bez problema, a onda može hvatati kineski ili arapski vlak prepun toliko mu dragih šuštavih papirića.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider