Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potres na Bernabeuu

ŠOK! Zidane dao ostavku, odlazi iz Reala nakon što je pokorio Europu!

Posljednjeg dana svibnja stigla je senzacija iz Kraljevskog kluba...

Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Zinedine Zidane više nije trener Real Madrida! Podnio je ostavku niti tjedan dana nakon što je s Realom treći put zaredom osvojio Ligu prvaka.

Odluku su medijima zajednički priopćili Zidane i predsjednik Reala Florentino Perez.

Prorok Ramos: Evo zašto je Zidane napustio Real i tko bi ga mogao naslijediti!

"Volim ovaj klub i ovog predsjednika koji mi je prvo dao ga igram, a onda i da treniram klub mojih snova. Ali, sve se u životu mijenja i donio sam odluku da odlazim", izjavio je Zidane na press-konferenciji.

Legendarni Zizou odlazi iz Reala nakon što je s njim ispisao povijest. Preuzeo ih je u siječnju 2016. godine i u dvije godine i četiri mjeseca osvojio nevjerojatnih devet trofeja. U prvoj polusezoni pod Zidaneovim vodstvom Kraljevski klub je osvojio Ligu prvaka pobijedivši Atletico Madrid u finalu boljim izvođenjem jedanesteraca. U sljedećoj sezoni Real je pod Zidaneovim vodstvom napravio nešto što mu nije uspjelo 59 godina, osvojivši i naslov prvaka španjolske i Ligu prvaka, kad su u finalu sa 4:1 nadigrali Juventus.

"Nisam umoran, ali vrijeme je da odem"

Ove godine Madriđani nisu briljirali u domaćem prvenstvu, u kojem su zaostali za Barcelonom velikih 17 bodova, ali su ponovno napravili nešto što nitko nije uspio u posljednjih 42 godine, otkako je Bayern triput zaredom osvojio tadašnji Kup europskih prvaka iz kojeg je kasnije nastala današnja Liga prvaka. Zidane se trijumfom u Kijevu pridružio Bobu Paisleyju i Carlu Ancelottiju, kao jedan od trojice trenera s tri naslova klupskog prvaka Europe.

"Razgovarao sam s kapetanom Sergiom Ramosom i on mi je rekao da poštuje moju odluku. Nisam umoran od treniranja, jednostavno smatram da je vrijeme da odem. Svjestan sam da bih, da sam ostao trener, i iduće sezone osvojio još neke trofeje, ali postoje trenuci u životu kada trebate prepoznati da morate otići, a ovo je jedan od takvih", zagonetno je poručio sad već bivši trener Reala.

"Najdraži trenutak španjolska titula"

Otkrio je i koji su mu najdraži i najgori trenuci u mandatu na klupi Kraljevskog kluba.

"Najdraže mi je osvajanje Primere prošle sezone, a najružniji ispadanje od Leganesa u Kupu kralja."

Kazao je kako je s predsjednikom Perezom obavio razgovore o tome kako bi momčad trebala u budućnosti izgledati, ali i naglasio kako se tu ne krije razlog ovako naprasnog odlaska.

"Ja sam rođeni pobjednik, volim pobjeđivati i ne volim gubiti. Ako mislim da nisam u stanju pobjeđivati, stvari se kod mene mijenjaju. Da, točno je da sam obavio razgovor s predsjednikom, ali moj odlazak s tim nema veze", zaključio je Zizou.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider