Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OPTUŽBE IZ TRABZONA

Turski novinar o Bjelici: ''U Hrvatskoj ima novinare koji ga guraju, a igrači su presretni jer je otišao''

Nenad Bjelica dobio je kritike nakon odlaska iz Trabzonspora.

Nenad Bjelica (Foto: Afp)

Turski novinar Gokturk Kagan, koji prati Trabzonspor, odlučio je napisati izrazito negativan tekst o hrvatskom stručnjaku Nenadu Bjelici, koji je nedavno napustio turski klub.

Kagan tvrdi da Bjelica nije imao dobar odnos s igračima, a niz optužbi iznio je na portalu Haberts.

''Bjelica nije znao i nije mogao shvatiti da je Trabzonspor veliki klub. Omalovažavao je Trabzon i tursku ligu. Sina koji nije imao trenerskog iskustva doveo je u svoj stožer. To u Turskoj ne može napraviti ni Fatih Terim. Bjeličin sin, koji je doveden na mjesto 'mentalnog trenera', izlazio je na teren i sudjelovao u vježbama s loptom na mnogim treninzima.

Cristiano Ronaldo u Zenici VIDEO Kaos u Zenici zbog Ronalda: Navijač ga zaskočio i vukao za dres divider

U ljetnom periodu njegovi zahtjevi vezali su čelnim ljudima kluba ruke. Preuzeo je sve ovlasti u klubu. Izjavio je kako ne želi da bilo koji igrač ima veći ugovor od njega te je raskinuo ugovor s Bartrom. Tražio je privatni zrakoplov kako bi se njegova supruga vratila u Hrvatsku. Navijači su mislili da je avion bio za Petkovića, ali nije.

Bjelica ima novinare koji ga promoviraju u Hrvatskoj i inozemstvu. Kad je potrebno, uglancaju ga i poguraju. Zahvaljujući toj mreži nekoliko sati nakon što je raskinuo ugovor s Trabzonsporom domaćim je medijima u Hrvatskoj servirana vijest o Bjeličinu potpisu za Glasgow Rangers.

Nevjerojatno je loš u komunikaciji s igračima. Uglavnom nije volio turske igrače te s njima nije razgovarao. Navijači i Uprava bili su nezadovoljni taktičkim pristupom koji se nije promijenio u šest mjeseci. Njegove utakmice više su ličile na ragbi nego na nogomet. Uvjeravao je ljude u klubu da će sve biti dobro, a na kraju je za šest mjeseci zaradio 2,3 milijuna eura. Ono što se dogodilo na odlasku posebno je zanimljivo. Nije se oprostio ni s jednim igračem, a svi su igrači sretni zbog njegova odlaska'', napisao je prilično negativan tekst turski novinar.

Bjelica je u klub doveo i neke Hrvate pa sumnjamo da su baš svi sretni zbog njegova odlaska. Navedeno je tu još dosta optužbi za koje ne možemo znati jesu li istinite, čut ćemo ovih dana Osječanina koji bi mogao odgovoriti na takva pisanja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider