Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon poraza od Reala

Tri igrača Liverpoola na meti rasističkih uvreda, oglasio se slavni klub i prozvao društvene mreže

Vijest je objavio Sky Sports koji izvještava da će Facebook, koji je vlasnik Instagrama, istražiti što se točno dogodilo i sankcionirati rasiste.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz izgubljenu utakmicu i relativno veliki zaostatak uoči uzvrata, Liverpool se ovog utorka susreo s rasističkim uvredama na račun trojice njegovih nogometaša.

Nedugo poslije završetka prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka, na Instagramu su Trent Alexander-Arnold, Naby Keita i Sadio Mane imali svoje objave, a u komentarima su im se javili pojedinci koji su priložili emotikone majmuna.

Vijest je objavio Sky Sports koji izvještava da će Facebook, koji je vlasnik Instagrama, istražiti što se točno dogodilo i sankcionirati rasiste.

O svemu se oglasio i Liverpool.

"Još jednom nažalost razgovaramo o gnusnom rasnom zlostavljanju ujutro nakon nogometne utakmice. To je krajnje neprihvatljivo i mora prestati. Liverpool osuđuje sve oblike diskriminacije i nastavljamo surađivati ​​s našim inkluzijskim partnerima kroz našu inicijativu Crveno zajedno u borbi protiv nje. Kao klub pružit ćemo našim igračima svu potrebnu podršku koja će im zatrebati. Također ćemo surađivati ​​s relevantnim vlastima kako bismo identificirali i, ako je moguće, procesuirali odgovorne. Znamo da to neće biti dovoljno dok platforme društvenih medija i regulatorna tijela koja njima upravljaju ne poduzmu najjače moguće preventivne mjere. Trenutna se situacija ne može dopustiti da se nastavi i na svima nama je osigurati da tako ne bude", poručili su s Anfielda.

Ovo je nastavak nemilih događaja koji se događaju u posljednje vrijeme, od ispada Rangersova igrača Glena Kamare u Europskoj ligi protiv Slavije Prag pa do nedavnog skandala u Španjolskoj na utakmici Cadiz - Valencia.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider