Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klub: Ne vjerujemo ti!

Neviđeni skandal trese Španjolsku: Nogometašu Valencije rekao da je "usr... crnac"?!

Tema je ovo koja je potresla (nogometnu) Španjolsku, a svoju verziju cijelog događaja dao je i optuženi Cala na konferenciji za medije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicu 29. kola La Lige između Cadiza i Valencije obilježio je 20-minutni prekid prouzrokovan rasističkim vrijeđanjem gostujućeg nogometaša Moucrata Diakhabyja.

Branič Cadiza Juan Cala optužen je da ga je rasistički uvrijedio na način da mu je, kako pišu španjolski mediji, rekao da je "usr... crnac".

Šokirani Diakhabyjevi suigrači su zajedno s njim napustili teren u znak solidarnosti pa su se poslije nekog vremena ipak vratili i odigrali utakmicu do kraja. Glavni zagovornik ideje da se dvoboj nastavi bio je baš Diakhaby koji je nastavak odgledao s tribina.

Tema je ovo koja je potresla (nogometnu) Španjolsku, a svoju verziju cijelog događaja dao je i optuženi Cala na konferenciji za medije.

"Uhvaćen sam u medijski cirkus i javni linč", kazao je 31-godišnji Španjolac naglasivši kako nije zlostavljao Diakhabyja već mu je rekao "ostavi me na miru" nakon spora za loptu.

gol expired Skandal u Španjolskoj na Uskrs: Utakmica prekinuta 20 minuta zbog rasizma! divider

"Najbolje bi bilo da se Diakhaby i ja nađemo u sobi kako bi sve razjasnili. Umjesto toga, to je bio cirkus. Sudilo mi se prije nego što je utakmica završila. Živio sam s Kinezima, Južnoafrikancima. Bio sam u Gvineji, u šoku sam. Naokolo je 20 ili 25 kamera, tko zna koliko mikrofona, a nitko nije čuo uvredu."

Cala: Nitko ne zaslužuje ovaj javni linč

Dodao je kako njegov odvjetnik prikuplja podatke kako bi pokrenuo pravnu akciju.

"Ne znam što se dogodilo s pretpostavkom nevinosti. Nitko ne zaslužuje ovaj javni linč. Od nedjelje moj odvjetnik prikuplja podatke kako bi pokrenuo pravnu akciju, a do sada sam dobio podršku sa svih strana."

Naglasio je kako u španjolskom nogometnu nema rasizma.

"Ako liga traži protokol protiv rasizma, evo moje podrške. U španjolskom nogometu nema rasizma," poručio je.

Valencia: Ne vjerujemo mu

Njegov istup odmah su komentirali iz Valenciji poručivši kako je propustio priliku priznati pogrešku i ispričati se. Istaknuli su i kako ne vjeruju Cali.

"Cala je propustio izvrsnu priliku priznati pogrešku i ispričati se. Umjesto toga, napao je i Diakhabyja i Valenciju kao klub. Nećemo mu povjerovati, mi vjerujemo našem igraču i podržavamo ga u potpunosti", poručili su s Mestalle.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider