Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Suparnik ga vrijeđao!?

Skandal u Španjolskoj na Uskrs: Utakmica prekinuta 20 minuta zbog rasizma!

Nevjerojatne scene obilježile su utakmicu 29. kola La Lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 29. kola španjolskog nogometnog prvenstva Cadiz je pobijedio Valenciju sa 2:1, a susret je obilježio rasistički ispad zbog kojeg je dvoboj bio prekinut na 20 minuta.

Nogometaši Valencije napustili su teren u 30. minuti susreta nakon što je branič Mouctar Diakhaby optužio protivnika za rasizam. Španjolski mediji navode kako je francuskog braniča na rasnoj osnovi vrijeđao Cadizov branič Juan Cala.

Igrači su se na kraju vratili na teren, ali bez Francuza koji je zatražio zamjenu. U izjavi iz Valencije navodi se da je momčad odlučila nastaviti igrati "boreći se za grb kluba, ali i osudila rasizma u svim oblicima" dodavši kako je upravo Diakhaby zatražio od svojih suigrača povratak na teren.

"Sva naša podrška Diakhabyju. Igrač koji je bio izložen rasističkoj uvredi, zatražio je od suigrača da se vrate na teren kako bi se borili za momčad. Svi smo uz vas, Mouctar", navodi se u izjavi na Twitteru.

Cadiz je poveo upravo preko Cale u 14. minuti, izjednačio je Gameiro pet minuta kasnije, a pobjedu domaćinu donio je Lopez u 88. minuti.

Cadiz je trenutačno na 13. mjestu sa 32 boda, dok je Valencija stepenicu više s bodom više.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider