Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modrić asistent

Real putuje u Liverpool s velikom pobjedom, Vinicius potopio opet očajne Redse

Real Madrid i Manchester City putuju na uzvrate s domaćim pobjedama.

Real Madrid i Manchester City ostvarili su pobjede u domaćim susretima četvrtfinala Lige prvaka. Real je s 3:1 bio bolji od Liverpoola, dok je Manchester City s 2:1 slavio protiv Borussije Dortmund.

Real Madrid je pobijedio Liverpool, a asistenciju za treći gol Kraljevskog kluba upisao je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Dva gola za Real zabio je Vinicius Junior (27, 65), a jedan Marco Asensio (36), dok su Mohamed Salah (51).

Uzvratni susret je 14. travnja na Anfieldu, a onaj tko prođe igrat će za finale s Portom ili Chelseajem.

Bio je to sudar europskih teškaša, klubova koji su zajedno osvojili čak 19 europskih naslova, Real 13, a Liverpool šest. Zanimljivo, Real i Redsi su do sada u europskim natjecanjima igrali međusobno tek sedam puta, a Real vodi sa 4-3 u pobjedama.

Zinedine Zidane za dvoboj na stadionu Alfredo Di Stefano nije mogao računati praktički na cijelu obranu, zbog ozljeda su otpali kapetan Sergio Ramos i desni bočni Dani Carvajal, dok je na posljednjem testiranju francuski branič Raphael Varane imao pozitivan nalaz na koronavirus. S druge strane Jurgen Klopp već neko vrijeme ne može računati na Joea Gomeza, Virgila van Dijka, Joela Matipa, Jordana Hendersona i Divicka Origija.

Velika večer Viniciusa

Real je daleko bolje ušao u susret i domaćin je posve zasluženo stigao do vodstva u 27. minuti preko Viniciusa Juniora. Toni Kroos je uputio sjajnu dugu loptu do Viniciusa koji je primio prsima, pobjegao Phillipsu i Arnoldu te zabio za vodstvo.

U 36. minuti Real je povećao prednost. Kroos je ponovno poslao dugu loptu prema Viniciusu, no Alexander-Arnold je glavom loše reagirao 'asistiravši' Asensiju koji je izašao sam ispred Alissona i pogodio za 2-0.

Očajne reakcije obrane Liverpoola

Liverpool u prvom poluvremenu nije uputio niti jedan udarac u okvir gola što mu se nije dogodilo u Ligi prvaka od 2014. i susreta također protiv Reala. Dodajmo i kako su Redsi prvi put u posljednjih 16 godina u fazi na ispadanje u prvom poluvremenu primili dva gola. Zadnji put im se to dogodilo u finalu 2005. protiv Milana.

Gosti su bolje otvorili nastavak susreta i u 51. minuti Redsi su smanjili na 2-1. Wijnaldum je odlično prošao kroz sredinu terena, dodavši do Jote koji je pucao, no njegov je udarac blokiran. Lopta se odbila do Salaha, a egipatski napadač je smanjio prednost domaćina. Činilo se kako je Salah u zaleđu, no nakon pregleda snimke bilo je jasno kako je pogodak ispravan.

Real je u 65. minuti vratio dva gola prednosti, a strijelac je ponovo bio Vinicius i to na asistenciju Luke Modrića. Vazquez je izveo aut dobacivši do Benzeme koji je uposlio Viniciusa, a ovaj iz prve pucao i pogodio.

Modrić je tako postao najstariji igrač u Ligi prvaka (35 godina, 209 dana) koji je upisao asistenciju u tri uzastopna susreta čime je nadmašio učinak Ryana Giggsa kojem je to uspjelo 2011. sa 37 godina.

REAL MADRID - LIVERPOOL 3-1

Strijelci: 1-0 Vinicius (27), 2-0 Asensio (36), 2-1 Salah (51), 3-1 Vinicius (65)

Dvoboj se igrao na stadionu Alfredo Di Stefano, a sudio je Nijemac Felix Brych.

Real - Liverpool 3:1, Man City - Borussia 2:1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider