Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo Luka!

Modrić za povijest: Asistencijom Viniciusu se svrstao uz bok velikanu svjetskog nogometa

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije dao je svoj doprinos u pobjedi Reala u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz poslovično dobru partiju u sredini terena, Luka Modrić dao je svoj doprinos u trijumfu Reala nad Liverpoolom s asistencijom za treći pogodak Kraljevskog kluba.

Dobio je kapetan hrvatske reprezentacije loptu od Karima Benzeme i krasno uposlio Viniciusa Juniora koji se namjestio na šut i u 65. minuti pogodio za, kako se ispostavilo, konačnih 3:1.

Mladom Brazilcu je to bio drugi zgoditak na utakmici, a Modriću treća uzastopna asistencija u Ligi prvaka. Bio je Luka dodavač za jedini gol Reala u Bergamu u prvoj utakmici osmine finala protiv Atalanta, da bi u uzvratu on svojom ukradenom loptom i asistencijom za Benzemu trasirao Kraljevskog klubu put prema četvrtfinalu.

S ovom trećom asistencijom u nizu pedantni statističari su izračunali kako je Modrić u dobi od 35 godina i 209 dana postao najstariji igrač u Ligi prvaka kojemu je to uspjelo u proteklom desetljeću.

Jedini koji je stariji od Luke s tri asista zaredom je legendarni Ryan Giggs koji je to ostvario u travnju 2011. u dresu Manchester Uniteda u dobi od 37 godina...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider