Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Surova realnost

Trener Reala progovorio o Kovačiću i najavio što će napraviti

Trener Real Madrida Julen Lopetegui konačno je progovorio o odlasku Matea Kovačića sa Santiago Bernabeua...

Lionel Messi i Mateo Kovačić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prvi put otkako je preuzeo klupu Real Madrida Julen Lopetegui javno je istakao da će trebati pojačanja. To je rekao u kontekstu očitog odlaska Matea Kovačića u Chelsea.

Lopetegui je o tome progovorio nakon što je Real pobijedio Romu 2:1 na stadionu MetLife u East Rutherfordu, a Gareth Bale još jednom pokazao da bi mogao uspješno odmijeniti Cristiana Ronalda.

KOMENTAR IVICE MEDE Gazda Reala ljutit kao ris nazvao Modrića: Luka nije mulac, sve je naučio od Ronalda

„Mislim da nitko ne bi trebao nositi ničiji teret i biti opterećen, pa ni Bale. Odigrao je odlično, sjajan je igrač, ali ne želim ga s nikim uspoređivati“, odgovorio je Lopetegui na pitanje da usporedi Balea i Cristiana Ronalda, koji je ovog ljeta prešao u Juventus nakon devet godina provedenih u Realu.

Lopetegui ističe da je zadovoljan američkom turnejom.
„Dobro je ući u ritam utakmica, a uspjelo smo i malo trenirati. S obzirom da su ovo pripreme za početak sezone, izgledamo sasvim dobro. Naravno, moramo još doraditi neke stvari, još malo se uigrati. Jedina crna mrlja jest ozljeda Valleja. Kako stvari stoje, neće ga biti nekoliko tjedana. Odriozola je na zagrijavanju osjetio bol u mišiću. Nadam da se nije ništa ozbiljno.“

Lopetegui je do sada uporno tvrdio kako Mateo Kovačić ostaje u Madridu. Čini se da je popustio i prihvatio realnost nakon jučerašnjeg treninga u centru Reala u Madridu. Španjolski mediji objavili su da Kovačić odbija trenirati, ali Real je to demantirao službenim priopćenjem.

Kovačić se pojavio na treningu zajedno s igračima koji su ostali u Madridu, ali nije završio trening. Požalio se da se ne osjeća dobro, čime je poslao jasnu poruku. Dakle, nije izravno odbio trenirati, ali nije ni daleko od toga.

„Ništa još nije sto posto, vidjet ćemo kako će to završiti. Kovačić je izrazio želju da napusti Real, iako je bio važan igrač u našoj koncepciji“, priznao je trener Reala i čini se prihvatio realnost.

U Realu su zatečeni, to se jasno vidi. Igrači im u nizovima izražavaju želju za odlaskom, ne pamti se kada se to Realu zadnji put dogodilo. Stara poslovica kaže: nitko Real ne napušta samovoljno. Čini se da ta priča više ne vrijedi.

Lionel Messi i Mateo Kovačić (Foto: AFP) Lionel Messi i Mateo Kovačić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real se ipak ne želi odreći Kovačića, iako on želi transfer, a ne posudbu. Kako god završilo, transfer ili posudba, Kovačić, prema svemu sudeći, ove sezone neće nositi dres Reala.

„Ako Kovačić ode, moramo pronaći igrača njegove kvalitete. Tražit ćemo igrača koji može igrati od gola do gola, moram imati balans u momčadi“, kazao je Lopetegui i zapravo priznao da Kovačić odlazi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider