Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nekoliko igrača već prodano

Tko su zapravo Lokosi i mogu li zadržati ovu razinu nakon rasprodaje? "Imam takvih bisera ovdje u školi"

Po mnogima igraju najljepši nogomet u Hrvatskoj, a rezultati zbog estetike nimalo ne pate.

Zagrebačka Lokomotiva ove je sezone ostvarila najveći uspjeh u povijesti kluba. Osvojila je drugo mjesto koje jamči kvalifikacije za Ligu prvaka.

S klupe ih vodi Goran Tomić, jedan od najboljih trenera u HNL-u i čovjek koji će ih ove subote, u svom rodnom Šibeniku pokušati dovesti do Rabuzinovog sunca, prvog trofeja u 106 godina dugoj klupskoj povijesti.

Početak Lokomotivine sezone mirisao je na krah i borbu za ostanak jer Lokosi su u nju krenuli s tri poraza. Na kraju su ispisali najljepšu klupsku priču, osvojili drugo mjesto i izborili kvalifikacije za Ligu prvaka.

gol expired Ono kad trčiš u vjeri da će ti Cristiano dodati: Viralna reakcija Higuaina nakon što je presprintao pola terena divider

Tko su zapravo Lokosi, koji su ove sezone igrali najljepši nogomet u HNL-u? Na Transfermarktu vrijede nešto više od 19 milijuna eura, a najskuplji nogometaši su vratar Ivo Grbić, Fran Karačić i Lirim Kastrati. Potonja dvojica još će s Lokosima odigrati finale Kupa, pa preseliti u Dinamo. Isto kao i Kristijan Jakić. Uzuni ide u Ferencvaroš.

"Radim Kosovo na Kajzerici"

''Kastrati ima brzinu vanserijsku, znači svjetsku, isto kao Brozović , kada sam ga svojevremeno doveo ovdje nitko nije znao tko je on'', kaže dugogodišnji direktor Lokomotive Božidar Šikić koji svake godine ostaje bez mnogih velikih zvijezda, ali uporno stvara nove.

Može li Lokomotiva do 3. pretkola LP koje joj (najmanje) donosi izravan plasman u skupine EL?

Ukupno glasova:

''Ja radim ovdje Kosovo republiku na Kajzerici. Albanci su odlični. Imam takvih bisera ovdje u školi. Čut ćete za njih za godinu, dvije i onda ćete opet pitati što ćete kad oni odu?''

gol expired Odgovor koji je zabrinuo Kataloniju, a razveselio Engleze: Nezamjenjivi član Barcelone izazvao pomutnju divider

Goran Tomić ne ide nigdje. Prije četiri godine bio je asistent svjetskoj trenerskoj faci Svenu Goranu Eriksonu u Kini, a sada radi čuda na Kajzerici.

''Ponosan sam što sam trener ovog kluba i ovih igrača. Nitko nam ništa nije poklonio i sve smo zaslužili na terenu.''

Čekaju ih ugledni suparnici

Prije kvalifikacija za Ligu prvaka čeka ih i finale Kupa Hrvatske 1. kolovoza u Tomićevom rodnom gradu Šibeniku. Protivnik je Rijeka. Lokomotiva će jurnuti po prvi trofej u 106 godina dugoj povijesti.

gol expired Težak udarac za PSG: Ligu prvaka otvorit će bez Mbappea divider

''Želimo završiti s trofejom, osvojiti taj Kup'', kaže Tomić.

''Kanta je kanta, kanta je trofej i važnija je od ovoga svega'', smatra Šikić.

Tek onda okreću se pokušaju ulaska u Ligu prvaka. Startat će u 2. pretkolu, a protivnika će saznati 10. kolovoza. Potencijalni suparnici su Viktoria Plzen, bečki Rapid i Bešiktaš, ali ako turski Trabzonspor bude pomilovan od UEFA-e, onda Bešiktaš ide u Europsku ligu te mogući protivnik Zagrepčanima postaje PAOK. U svakom slučaju, igra se jedna utakmica i to 25. ili 26. kolovoza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider