Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
za Dnevnik nove TV

Kustić objasnio kontroverznu odluku koja je naljutila Hajduk: Stigla žalba iz Splita

Nogometna sezona u Hrvatskoj bliži se kraju - čeka se još samo finale Kupa.

O nikad čudnijoj, ali i dužoj nogomenoj sezoni s izvršnim direktorom HNS-a Marijanom Kustićem razgovarao je Vlado Boban.

Nikada duža sezona, godinu dana je trajao HNL. Pandemija korona virusa i svi problemi koji idu s njim, koliki je to izazov bio za nogometni savez?

"Sigurno da nakon što se pojavila korona bilo je teško očekivati da ćemo zavšriti sezonu. Pripremili smo se i osnovali radnu skupinu, sad smo zadovoljni i sretni."

"Zdravlje na prvom mjestu"

Jeste li zadovoljni implementacijom VAR-a?

gol expired Ono kad trčiš u vjeri da će ti Cristiano dodati: Viralna reakcija Higuaina nakon što je presprintao pola terena divider

"Naš cilj je bio uvođenje VAR-a da se greške smanje na minimum, zadovoljni smo. Moramo napraviti još mali iskorak s edukacijama, vjerujem da će to dovesti do bolje igre i pravednosti."

Kakav je plan s gledateljima? Malo ih ima malo ne, nova sezona kreće već idući mjesec?

Sporna odluka pokrenula buru

"Mi smo već raspravljali o tome da nema gledatelja na tribinama, kao i diljem Europe. Nismo htjeli doći u situaciju da se netko razboli, naravno da nam je zdravlje na prvom mjestu."

gol expired Odgovor koji je zabrinuo Kataloniju, a razveselio Engleze: Nezamjenjivi član Barcelone izazvao pomutnju divider

Puno bure izazvala je odluka HNS-a da u Ligu prvaka mladih ide Dinamo koji ima 2 boda manje od Hajduka ali i utakmicu manje?

"Nitko ne voli da se za stolom rješavaju takve situacije, ali nakon prijedloga komisije za natjecanje uputili smo i dopis Izvršnom odboru. Rekli su nam da su četiri zemlje napravile poreda po tom principu."

"Donijeli smo odluku po uzoru na druge"

Znate i sami da ova odluka nije nimalo u duhu sporta, zar nije bilo prostora za majstoricu? Ili da Dinamo igra s Dugopoljem zaostalu utakmicu?

NŠK Sveti Mihovil (Foto: Facebook/NŠK Sv. Mihovil) Kakva romantika: Vratio se Tomo Šokota i potpisao za niželigaša s najljepšim igralištem u Hrvatskoj divider

"Odluka je zasad donesena kako je, ja sam rekao da sam pobornik toga da se to riješi na terenu, ali zbog raznih odluka donijeli smo odluku po principu koji se koristio u Europi."

Hajduk je rekao da će iskoristiti pravnu zaštitu za svoje juniore?

"Evo, prije nekih sat-dva vremena, Hajduk je uputio žalbu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider