Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika potražnja

Dinamo u jednom danu odbio dvije ponude za hrvatskog reprezentativca

Nakon uvjerljive pobjede nad Astanom nekoliko Dinamovih igrača našlo se na meti europskih klubova.

Josip Šutalo, Stefan Ristovski i Luka Ivanušec (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Prema izvorima najpoznatijeg nogometnog insidera za transfere, Fabrizia Romana, Fiorentina je poslala ponudu za Dinamovog stopera Josipa Šutala. Ona iznosi 12 milijuna eura, što je čak 6 milijuna manje od vrijednosti na koju Šutala procjenjuje Transfermarkt.

Fiorentina ispituje teren

Hrvatskog reprezentativca već duže vremena prate razni europski klubovi, a najzainteresiraniji do sada su bili Ajax i Napoli.

Ponuda od 12 milijuna teško da će zadovoljiti ljude iz Maksimira jer se već prije spominjalo kako će Dinamo za Šutala tražiti rekordnu odštetu te u Fiorentini samo žele ispitati teren.

Ajax je nešto konkretniji

Da je Šutalo vruća roba na tržištu pokazuje i interes Ajaxa koji je također poslao službenu ponudu na Maksimir.

Oni nude 18 milijuna eura plus bonusi, ali niti ta ponuda nije zadovoljila čelnika Dinama koji smatraju da hrvatski stoper vrijedi više. Ponuda koja bi zadovoljila Plave bila bi ona od 25 milijuna eura plus bonusi ili postotak od sljedećeg transfera.

Šutalo je već treću sezonu standardni stoper Dinama, a nakon umirovljenja Lovrena prometnuo se i u prvog partnera Joška Gvardiola u reprezentaciji. Nakon dolaska u Dinamo 2014. godine prošao je sve mlađe uzraste, a jednu sezonu je proveo u Istri na posudbi.

Uz Šutala, na meti europskih klubova se nalaze Ivanušec, Petković i Livaković. Svi oni, nosioci su kluba posljednjih godina te će Dinamo morati biti oprezan o njihovoj prodaji jer će takvu kvalitetu teško zamijeniti na tržištu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider