Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kada švicarci krenu u lov...

Ako se pokaže istinitim, ovo bi mogao biti kraj PSG-a i Al-Khelaifija!

Nasser Al-Khelaifi našao se pod istragom švicarske policije koja ga zajedno s bivšim FIFA-inim tajnikom sumnjiči za nečasne radnje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarski državni tužilac pokrenuo je kazneni postupak protiv Nassera Al-Khelaifija, vlasnika PSG-a i TV kuće beIN SPORTS, te Jeromea Valckea, bivšeg tajnika FIFA-e i glavnog tajnika medijskih prava za svjetska prvenstva.

Švicarski sud pokrenuo je postupak protiv spomenutog dvojca zbog sumnjivog "davanja televizijskih prava za Svjetsko prvenstvo 2022. godine". Sumnja se da je Al-Khelaifi, čija je medijska kuća beIN SPORTS dobila prava za prijenos Svjetskog prvenstva u Kataru, platio Valckeu za tu operaciju.

Postupak je pokrenuta još u ožujku "zbog sumnje u privatnu korupciju, prijevaru, krivotvorenje i lažiranje dokumenata", a provodi se u nekoliko država: Španjolskoj, Francuskoj, Grčkoj i Italiji.

Valcke je navodno primio novac za nekoliko svjetskih prvenstava, točnije četiri! Predstojeće u Rusiji, zatim u Kataru, te ona 2026. i 2030. godine za koja domaćini još nisu određeni.

Al-Khelaifiju sigurno nije lako ako ima imalo istine u ovome, jer je dobro poznato kako su završili svi dužnosnici FIFA-e protiv kojih je švicarska policija pokrenula istragu. Tu prije svega mislimo na Seppa Blattera, predsjednika krovne nogometne organizacije, te spomenutog Valckea, njegove "desne ruke".

Sprema li se novi korupcijski skandal koji bi ovoga puta imao daleko više posljedica? Podsjetimo, Al-Khelaifi je prodrmao ovoga ljeta nogometno tržište nakon što je za sveukupno 400 milijuna eura u PSG doveo Kyliana Mbappea i Neymara. Mnogi su sumnjičavi kada je regularnost tih transfera u pitanju, te također traže istragu protiv katarskog moćnika.

Osim što je predsjednik PSG-a i spomenute televizijske kuće, Al-Khelaifi je i predsjednik Azijskog teniskog saveza, te ministar u vladi Katara, kojeg je bez izbora postavio katarski emir - Sheik Tamim.

Možda na prvu izgleda "pitomo", ali čini se da je Al-Khelaifi "prljavi igrač", jer kao što smo već ranije napisali: švicarski policija protiv nikoga bez razloga ne podiže istragu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider