Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"mnogo sam naučio"

CAS odbacio Blatterovu žalbu na šestogodišnju suspenziju

Blatter je kažnjen zbog toga što je bivšem čelniku UEFA-e Michelu Platiniju isplatio dva milijuna dolara za savjetničke usluge

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u ponedjeljak je odbio žalbu bivšeg predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera, kojemu je prvo izrečena osmogodišnja suspenzija, a potom smanjena na šest godina zabrane djelovanja u nogometu.

"Kako se slučaj razvijao, drugačija odluka se nije mogla ni očekivati. Mnogo sam naučio radeći u FIFA-i 41 godinu. Naučio sam da su pobjede i porazi sastavni dio sporta. U tom svjetlu moram prihvatiti ovu odluku, iako je to teško shvatljivo, jer nije primjenjeno osnovno načelo sudskih postupaka - načelo nevinosti, dok se krivnja ne dokaže", između ostalog je u priopćenju za javnost izjavio optuženi i osramoćeni biviši čelnik FIFA-e Sepp Blatter.

Blatter je kažnjen zbog toga što je bivšem čelniku Europske nogometne federacije (UEFA) Michelu Platiniju isplatio dva milijuna dolara za savjetničke usluge, bez da je s njim potpisao bilo kakav ugovor.

Taj potez je Sud za sportsku arbitražu u svojoj odluci okarakterizirao "nepotrebnim darom bez ikakve ugovorne obveze". Obojica bivših nogometnih čelnika su inicijalno bili kažnjeni osmogodišnjom zabranom djelovanja u nogometu. Blatteru je FIFA-ino Etičko povjerenstvo u žalbenom postupku smanjilo kaznu na šest godina, a Platiniju je u svibnju ove godine CAS prepolovio kaznu na četverogodišnju suspenziju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider