Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mršavi remi Kopljanika

Šutalo s kapetanskom vrpcom oko ruke nije uspio slaviti protiv Fortune

Josipu Šutalu u prvom nastupu za Ajax pripala je čast nositi kapetansku traku.

Josip Šutalo (Foto: Afp)

Za razliku od Feyenoorda koji je suvereno pobijedio Utrecht, Ajax je odigrao tek 0-0 na gostovanju kod Fortune Sittard. "Kopljanici" mogu biti i sretni, jer je domaćin u 10. minuti promašio jedanaesterac, točnije Tijjani Noslin je pucao preko gola.

Josip Šutalo je kao kapetan odigrao cijeli susret za Ajax, Jakov Medić nije ulazio u igru, dok novo pojačanje Borna Sosa nije bio u zapisniku.

Eric Bjorkander Hajduk osudio incident koji se dogodio na kraju utakmice s Istrom: "Nadamo se da se više neće ponoviti" divider

Zanimljivo, Šutalo je bio kapetan momčadi iz Amsterdama što je mnoge iznenadilo. Dobio je kapetansku vrpcu jer su prva tri kapetana (Steven Bergwijn, Steven Berghuis, Davy Klaassen) bila odsutna, a trener Maurice Steijn je želio nekoga tko ima iskustva.

Potez je to koji je mnoge iznenadio, ali očito da je Steijn u Šutalu vidio igrača koji može svojim karakterom voditi momčad na terenu.

No, nije tu kraj zanimljivostima. Kapetan Fortune bio je Portugalac Ivo Pinto, također bivši igrač Dinama.

Za Fortunu je branio Ivor Pandur, dok je Alen Halilović igrao do 88. minute. Pandur se iskazao svojim obrana te je spasio Fortunu poraza. S četiri obrane bio je najbolje ocjenjen igrač domaće momčadi.

 Lider PSV je u subotu kao gost porazio RKC Waalwijk sa 4-0.

Momčad Celtica Celticu pripalo 437. izdanje “Old Firma“: Barišić izvan sastava divider

Na ljestvici vodi PSV s devet bodova, Twente na drugom mjestu također, ima devet bodova, Feynoord je treći s osam bodova koliko ima i Sparta, dok je Ajax tek na 11. poziciji s pet bodova.

 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider