Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pročitajte priopćenje

Hajduk osudio incident koji se dogodio na kraju utakmice s Istrom: "Nadamo se da se više neće ponoviti"

Hajduk je u sedmom kolu SuperSport HNL-a izgubio na Poljudu od Istre 1961 pogotkom u 101. minuti.

Eric Bjorkander (Foto: Ivana Ivanović/Pixsell)

Sportska drama koja se u subotu navečer odvijala na Poljudu, gdje je Istra 1961 golom u 101. minuti nokautirala Hajduk, dobila je svoj negativni nastavak nedugo nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

Kad je utakmica završila i započelo slavlje Puljana, prema njihovoj klupi sa zapadne tribine poletjela je staklena bočica (tako je u službenom izvješću napisao delegat Željko Podrug) i pogodila u glavu Istrinog igrača Erica Björkandera. Švedskom braniču tom prilikom je potekla krv, razbijena mu je glava, a u pomoć mu je odmah pohitala Hajdukova liječnička ekipa.

Budući da je sve uneseno u zapisnik, očekuje se da će Splićani biti kažnjeni od strane disciplinskog suca za ovaj nemili događaj na koji su se dan kasnije osvrnuli na svojim društvenim mrežama.

Hajdukovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"HNK Hajduk čestita NK Istri 1961 na pobjedi. Poraz nikad nije ugodan, ali je sastavni dio sporta. Nažalost, incident koji se dogodio na kraju utakmice u kojem je nepoznatim predmetom pogođen igrač Istre 1961 ne služi nam na čast i bezuvjetno ga osuđujemo. Klupski čelnici su se nakon utakmice odmah ispričali igraču i njihovom klupskom vodstvu, a naši doktori su mu promptno pružili potrebnu medicinsku pomoć.

Ericu želimo što brži oporavak, vjerujemo da je riječ o izoliranom incidentu i nadamo se da se ovako nešto više neće ponoviti jer ovo svakako nije način za iskazivanje ljubavi i privrženosti prema Klubu te samo baca mrlju na sjajan dekor i atmosferu koju naši navijači stvaraju na Poljudu i na stadionima diljem Hrvatske. U pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi", poručili su s Poljuda.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider