Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliko iznenađenje

Hrvatu ukazana nevjerojatna čast: "Jučer" došao u slavni klub i odmah postao kapetan!

Ajax ima novog kapetana, ime mu je Josip Šutalo!

Vatreni (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest iz Amsterdama. Trener nizozemskog velikana Maurice Stejin shvatio je kakvog igrača ima u svojoj momčadi i kapetansku traku je uručio Josipu Šutalu.

Svijet nogometa ne pamti ovakav potez među velikanima. Šutalo će od 14:30 debitirati kod Fortune Sittard i to s kapetanskom vrpcom.

Vjerojatno treba duboko proučiti povijesne knjige i provjeriti je li se ovo negdje dogodilo da pojačanje dobije traku u svom debiju.

Potez koji puno otkriva

Ovakav potez Ajaxa dovoljno govori. Josipa Šutala smatraju kao najvećom zvijezdom svog kluba. Ipak se radi o stoperu treće nogometne sile svijeta.

Mihael Žaper i Marko Livaja Fabrizio Romano objavio: Mihael Žaper je novi igrač Hajduka, evo koliko su ga Bijeli platili divider

Šutala su platiti 20-ak milijuna eura, a Ajax bi mu trebao biti usputna stanica za još veći transfer. Nizozemci su poznati po velikim izlaznim transferima.

Šutalo je četvrti najveći dolazni transfer u povijesti Ajaxa koji je prodavao igrače i za skoro 100 milijuna eura. Sjetimo se samo transfera Anthonyja u Manchester United. Njega su Englezi platiti 95 milijuna eura.

Rekordan transfer stopera je onaj Matthijsa de Ligta. On je otišao u Juventus za 85 milijuna eura, a Šutalo je na putu da sruši njegov rekord. Sve će vrijeme pokazati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider