Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva politika

Kaos u Milanu, što se sve dogodilo? Zbog njega su potjerali Bobana, a sada će baciti milijune u vjetar

Milan je ove sezone demonstrirao politiku kakvom bi se dobro uklopio u hrvatski nogomet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zvonimir Boban i Paolo Maldini, dvije legende iz zlatnih godina Milana, stigle su uoči sezone u svoj bivši klub s jednim zadatkom – vraćanja Rossonera na stare staze slave.

Nije to više onaj stari Milan koji može kupovati najveće svjetske zvijezde, pa je dvojac popularno prozvan Bobaldini sredstva uložio u mlade igrače i dugoročni razvoj. Početak je ipak bio teži od očekivanog, pa je kao vatrogasac stigao novi trener Stefano Pioli, koji je zamijenio Marca Giampaola, trenera s najkraćim mandatom u povijesti kluba.

Mučio se Milan, igrao toplo-hladno, sve dok nije došao Zlatan Ibrahimović. Iskusni igrač pobjedničkog mentaliteta bio je baš ono što je trebalo ovoj momčad; kao da su svi proigrali kada je on došao, a koliko im znače njegove liderske karakteristike, naglasio je i Ante Rebić.

Velika vijest stigla tijekom utakmice

Međutim, čovjek koji ga je doveo više nije u klubu. Boban je u ožujku dobio otkaz, slična sudbina spremala se i Maldiniju, a sve zbog jednog čovjeka – Ralfa Rangnicka.

gol expired Mbappe prekinuo slatke snove Madriđanima: Poslao poruku koja se neće svidjeti Realu divider

Cijenjeni njemački stručnjak, čovjek koji stoji iza projekta RB Leipziga, trebao je preuzeti sve ovlasti, od sportskog direktora do trenera, pa je kofere na kraju sezone trebao spakirati i Pioli, koji je ionako potpisao samo do kraja sezone.

Taj plan predsjednika Ivana Gazidisa kao da je preslikan iz hrvatskog nogometa u kojem se vječno traga za čudotvorcima s magičnim štapićem koji će preko noći pokrenuti klub. Međutim, na kraju je ispalo da je sve što je trebao već imao u klubu.

Milan je proigrao, od nastavka sezone nisu izgubili utakmicu, pobijedili su i Juventus, a stigli su i do matematičkog osiguranja europskog nogometa sljedeće sezone. Dovelo je to do pomalo bizarne situacije – dok je Milan pobjeđivao Sassuolo, prolomila se vijest da Rangnick ipak ne dolazi.

Veća šansa za Ibrahimovićev ostanak

U Milanu su se ipak predomislili pa su Pioliju odlučili dati novi ugovor, dok je Rangnick trebao postati samo sportski direktor. Međutim, on nije htio pristati na takvu pogodbu, pa su obje strane odustale od dogovora.

gol expired Bizaran slučaj u posrnulom prvoligašu: Dođite sami na utakmicu, izgubili smo ključeve autobusa divider

Milan je financijski ipak gubitnik u ovom poslu – Rangnicku će isplatiti dva milijuna eura zbog raskida ugovora za koji su već potpisali predugovor. Ta dva milijuna mogli su uštedjeti samo da su bili malo strpljiviji…

Vidjet ćemo kakve će biti posljedice te odluke. Nagađa se da su sada veće šanse da će ostati Ibrahimović, nije tajna da je bio protiv otkaza Bobanu i dovođenja Rangnicka. U jednom intervjuu tako je za Nijemca rekao da ''ne zna tko je to.'' 

U svakom slučaju, čeka nas zanimljivo ljeto na San Siru, a Ibrahimovićeva budućnost sada je glavno pitanje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider