Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve je bilo spremno

Zlatanov show za novu pobjedu Milana: Tijekom utakmice stigle iznenađujuće vijesti, zaokret na San Siru

Milan igra sjajno, a trenutačni trener imat će priliku završiti što je započeo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Milan je pobijedio Sassuolo s 2:1 golovima Zlatana Ibrahimovića, čime su privremeno skočili na peto mjesto ljestvice. Rossoneri od nastavka sezone nijednom nisu izgubili - u nizu su od šest pobjeda i tri remija u Seriji A.

Caputo je iz kaznenog udarca (42) postigao jedini pogodak za Sassuolo. Milan je ovom pobjedom osigurao nastup barem u kvalifikacijama Europske lige sljedeće sezone.

Tijekom utakmice proširila se vijest da Ralf Rangnick, koji je trebao biti ''menadžer engleskog tipa'' od sljedeće sezone, ipak ne dolazi u Milan. Potvrdili su to mnogi ugledni talijanski i njemački izvori.

Zbog njega potjerali Bobana, a sad se predomislili

Trener će tako ostati Stefano Pioli. Kako javlja Gazzetta dello Sport, Rangnick nije bio zainteresiran za kompromis u kojem bi postao sportski direktor, a Pioli bi ostao trener. 

gol expired Bodovi koji život znače: Aston Villa srušila Arsenal i pobjegla iz zone ispadanja divider

Milan će Rangnicku, vrlo cijenjenom stručnjaku poznatom po radu u Schalkeu i RB Leipzigu, platiti dva milijuna eura odštete zbog odustajanja od posla za koji su već potpisali predugovor. Stigla je i vijest da je Pioli službeno potpisao do 2022.

Podsjetimo, Milan je u ožujku napustio Zvonimir Boban, a ista sudbina spremala se i njegovu suradniku Paolu Maldiniju upravo da bi se napravilo mjesta za Rangnicka. Vidjet ćemo koji će biti daljnji potezi.

Rebić opet imao važnu ulogu

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić ponovno je bio u udarnoj postavi Milana i ponovno imao važnu ulogu, iako se nije upisao u strijelce ili asistente. Naime, neopreznim startom na Rebiću u završnici prvog poluvremena Bourabia je zaradio isključenje zbog drugog žutog kartona.

Stipe Sladoljev- Zid prvaka UFC-a Pogledajte odakle sve stižu UFC prvaci: Hrvat brani čast Amerikanaca, izgubili su dominaciju divider

Milan je s 59 bodova izbio na petu poziciju, ispred Rome (58) i Napolija (56) u borbi ove tri momčadi za dva mjesta u Europskoj ligi.

U prvoj utakmici 35. kola Atalanta je kao domaćin svladala Bolognu sa 1:0 (0:0) i probila se na drugo mjesto prvenstvene ljestvice. Strijelac jedinog pogotka za momčad iz Bergama u 63. minuti bio je Kolumbijac Luis Muriel na dodavanje sunarodnjaka Duvana Zapate.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić bio je u početnoj postavi Atalante i odigrao je prvo poluvrijeme. U 29. minuti bio je u izglednoj situaciji, ali je njegov udarac po sredini gola gostujući vratar Skorupski uspio zaustaviti.

Atalanta teoretski još u igri za naslov

Na poluvremenu je Pašalića zamijenio Luis Muriel, strijelac pobjedničkog pogotka za Atalantu, koja je od 36. minute bila bez prvog trenera Gian Piera Gasperinija, koji je isključen zbog prigovora.

Niko Kovač Kako je biti hrvatski trener u Europi? ''Jaki smo karakteri, tako smo odgojeni. Kao stranci moramo biti bolji'' divider

Tri kola prije kraja Atalanta je pobjedom ostala teoretski u igri i za naslov prvaka jer se sa 74 boda probila na drugo mjesto, a za vodećim Juventusom, koji ima utakmicu manje, zaostaje šest bodova.

U srijedu je na rasporedu šest od preostalih utakmica 35. kola, a sastaju se: Parma - Napoli (19.30 sati), Inter - Fiorentina, Lecce - Brescia, Sampdoria - Genoa, SPAL - Roma i Torino - Verona (sve u 21.45).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider