FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
globalan fenomen

Pogledajte odakle sve stižu UFC prvaci: Hrvat brani čast Amerikanaca, izgubili su dominaciju

Amerikanci su daleko od nekadašnje dominacije, a popularnom borilačkom organizacijom vlada nogometna nacija.

Američka borilačka organizacija UFC još jednom je potvrdila koliko je globalan fenomen. Vidi se to prema zemljama iz kojih dolaze UFC-ovi prvaci.

Prošlog vikenda osvojen je posljednji slobodni pojas prvaka, a osvojio ga je Brazilac Deiveson Figueiredo u kategoriji muha.

Njegovim trijumfom, Brazil je postao najuspješnija nacija u današnjem UFC-u, s tri naslova prvaka. Jer dvije titule ima sjajna Amanda Nunes.

UFC-ova matična nacija - Amerikanci - donedavno su držali gotovo sve naslove. A danas drže samo dva od ukupno 12! Prvaci su Stipe Miočić u teškoj i Jon Jones u poluteškoj kategoriji.

gol expired Ušao u metro bez maske i htio sjesti pored MMA borca: Kako ga je elegantno ''riješio'' divider

Dvojicu prvaka ima i Rusija. Pojase drže nedodirljivi Habib Nurmagomedov u lakoj kategoriji i odnedavno Pjotr Jan u bantamu.

Posljednja zemlja koja ima dvojicu UFC-ovih prvaka je Nigerija. To su Israel Adesanya u srednjoj kategoriji i Kamaru Usman u velteru.

Preostala tri pojasa raspoređena su u tri zemlje. Iz Azije dolaze dvije djevojke: Valentina Ševčenko iz Kirgistana i Weili Zhang iz Kine. Iz Australije stiže Alexander Volkanovski, prvak u kategoriji pero. 

Na svakom kontinentu barem jedan prvak - UFC je zaista svjetska stvar. A nove sudare najboljih svjetskih boraca donosimo vam već sljedećeg vikenda.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider