FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
čista brutalnost

Deiveson Figueiredo novi je UFC prvak: Zastrašujuća izvedba Brazilca! Poraženi Benavidez ostao bez svijesti

Deiveson Figueiredo novi je UFC prvak muha kategorije.

Figueiredo ugušio Benavideza (Foto: GOL.hr)

Deiveson Figueiredo novi je UFC prvak. Brazilac je na Abu Dhabijevom otoku Yasu (Fight Island) ponovio ono što je napravio u veljači kada je protiv Josepha Benavideza upisao pobjedu u borbi za naslov UFC prvaka muha kategorije

No, tada je Figueiredo promašio vagu i nije bio u konkurenciji za osvajanje pojasa, zbog čega je ovako brzo dogovoren revanš. Benavidez je bio vrlo glasan u pripremi meča, no prošao je još gore nego u prvom dvoboju. 

Veličanstvenih pet minuta 

Figueiredo ga je završio gušenjem u prvoj rundi, a to mu je i bila velika želja uoči dvoboja. Brazilac je želio slaviti na način na koji još nitko nije slavio protiv Benavideza. Ovo mu je bio sedmi pojas, no rubrika "submission" mu je do danas bila prazna.

Bio je to čisti teror gotovo punih pet minuta nad Amerikancem, koji je u konačnici nakratko izgubio svijest. Nije želio tapkati prilikom gušenja, te se onesvijestio. 

Prethodno ga je Figueiredo dobro izudarao u stand-upu, a potom i izmrcvario u parteru. U nijednom trenutku Banavidez nije predstavljao ni najmanju opasnost za Brazilca koji je odradio možda i najboljih pet minuta u karijeri. 

Bio je ovo drugi meč Figueireda za titulu UFC prvaka i po drugi put je slavio. Samo mu se onaj prvi ne broji jer je pao na vagi. Za Benavideza je ovo vjerojatno bila posljednja prilika da se okruni pojasom, s obzirom da mu je ovo bio četvrti pokušaj osvajanja UFC pojasa. 

Deiveson Figueiredo Ovaj čovjek je Superman: Prošao kroz pakao i na kraju veličanstvenom izvedbom stigao do UFC naslova divider

Hermansson korak bliže borbi za naslov UFC prvaka

U sunaslovnoj borbi večeri vidjeli smo ekspresnu i veliku pobjedu za Šveđanina Jacka Hermanssona, koji je nakon manje od 80 sekundi slavio protiv nedavnog izazivača za titulu srednje kategorije - Kelvina Gasteluma. 

Hermansson je sjajno eskivirao jedan pokušaj krošea te s obje ruke zgrabio Gasteluma i poslao ga na tlo. Gastelum se našao u gornjoj poziciji na tlu, no nije se želio tamo zadržavati već se ležerno krenuo dizati. 

To je Hermansson iskoristio i u njegovom pokušaju dizanja mu je uhvatio nogu i složio mu tzv. "heel hook", svojevrsnu polugu na peti. Hermansson mu je izrotirao zglob i koljeno do te mjere da je iznenađeni i ljutiti Gastelum morao odmah tapkati. 

Bila je to 21. pobjeda Hermanssona u profesionalnoj MMA karijeri, te šesti poraz Gasteluma. Šveđanin bi uskoro morao biti u uskoj konkurenciji za napad na naslov prvaka, koji je u prošlom meču usporio Jared Cannonier zastrašujućim nokautom. 

POBJEDA JACKA HERMANSSONA

Vrhunski mečevi lakih kategorija, poslastice za MMA fanove

Sjajan meč u lakoj kategoriji odradili su Rafael Fiziev i Marc Diakiese. Pobjedu je odnio Kirgistanac jednoglasnom sudačkom odlukom u meču koji je obilovao snažnim udarcima i atraktivnim potezima. 

Fiziev je bio dominantniji i bio je borac koji je uvijek išao prema naprijed, ali je i zadao osjetno više udaraca od svog suparnika. Bila je to osma profesionalna pobjeda za ovog tek 27-godišnjaka, kojem je ovo bila tek treća borba u UFC-u. 

gol expired Kakav dvojac! Ibrahimović asistirao, Rebić zakucao, Milan visoko slavio divider

Fiziev bi u budućnosti mogao biti u Top 10 boraca lake kategorije, pogotovo ukoliko nastavi pružati ovako dobre i atraktivne borbe, jer to je ono što UFC traži, a MMA fanovi vole i poštuju. 

POBJEDA FIZIEVA

U jedinom ženskom okršaju na glavnom programu ekspresnu pobjedu upisala je Ariane Lipski, koja je nakon manje od 90 sekundi borbe izvela polugu na nozi Luane Caroline. 

"Kraljica nasilja" direktom je poslala svoju brazilsku sunarodnjakinju na pod i tamo ju snažnim i vještim potezom završila. Složila joj je polugu na koljenu, a ona je bila toliko snažna da je u prvih nekoliko sekundi Carolina urlala od bolova. 

POBJEDA ARIANE LIPSKI

Na samom uvodu u glavni program Asker Askarov iznenadio je inače sjajnog Brazilca Alexandrea Pantoju, te ga pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom. 

Askarov je od prve do posljednje sekunde borbe bio agresor i borac koji je pokazivao više kontrole u oktogonu, iako u nijednom trenutku nije bio blizu da završi Pantoju. Brojna rušenja u kretanje prema naprijed donijeli su mu vrijednu pobjedu, koja će ga približiti borbi za naslov prvaka. 

gol expired Užas u Moskvi: Svjetska juniorska prvakinja u klizanju pala s prozora i poginula divider

POBJEDA ASKERA ASKAROVA

UFC Fight Night, Benavidez - Figueiredo 2:

Deiveson Figueiredo pobijedio Josepha Benavideza (za titulu prvaka muha kategorije, gušenje, prva runda)

Jack Hermansson pobijedio Kelvina Gasteluma ("kuka" na peti, 1. runda)

Rafael Fiziev pobijedio Marca Diakiesea (jednoglasna sudačka odluka)

Ariane Lipski pobjedila Luanu Carolinu (poluga na nozi, 1. runda)

Askar Askarov pobijedio Alexandrea Pantoju (jednoglasna sudačka odluka)

gol expired Pljušte reakcije na nevjerojatan rasplet i sretnog Bilića: Englezi se sprdaju, čeka nas ludnica divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider