FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
pet borbi, pet završetaka

UFC-ova večer za pamćenje: Figueiredo brutalno nokautirao Benavideza, ali nije postao novi UFC prvak!

Nemamo novog prvaka muha kategorije. Iako je Figueiredo nokautirao Benavideza, ostao je bez pojasa prvaka zbog pada na vagi.

Deiveson Figueiredo brutalno je nokautirao Josepha Benavideza u glavnoj borbi UFC Fight Nigha u Norfolku, ali nije postao novi prvak muha kategorije zbog pada na vagi dan ranije.

Figueiredo je, kako je i najavio, pružio spektakularnu predstavu, te je u drugoj rundi brutalno nokautirao Benavideza, koji je po treći put imao priliku osvojiti titulu prvaka muha kategorije. 

Dva je puta gubio od Demetriousa Johnsona, a sada i od Figueireda. Izvjesno je da će ova dvojica možda ponovno u oktogon kako bi ipak dobili prvaka muha kategorije, jer to je mjesto upražnjeno oduzimanjem pojasa Cejudu. 

Spencer bacila rukavicu u lice Amandi Nunes

U sunaslovnoj borbi večeri Felicia Spencer opravdala je ulogu favoritkinje protiv Zarah Fairn dos Santos, koju je nakon tri i pol minute pobijedila tehničkim nokautom. 

Kanađanka je vrlo brzo došla u željenu poziciju u parteru, popela se na Dos Santos i onda ju laktovima i udarcima šakama završila. Bila je to osma pobjeda Spencer u UFC-u, a jedini poraz doživila je od Cris Cyborg i to nakon što je s njom izdržala sve tri runde na nogama. 

Mnogi vjeruju da je upravo ona iduća suparnica neprikosnovene Amande Nunes, koja je vlasnica čak dvaju UFC pojasa prvakinje. 

POBJEDA FELICIJE SPENCER

Nevjerojatne scene u poluteškaškom okršaju 

Bizarne scene viđene su u meču poluteške kategorije između Iona Cutelabe i Magomeda Ankalaeva. Ruski borac Ankalaev slavio je nokautom nakon samo 38 sekundi, iako nije nijednom čisto udario Cutelabu.

Sve je krenulo još na predstavljanju boraca od strane Brucea Buffera. U trenutku kada je izgovarao ime Cutelabe, Moldavac je krenuo prema Ankalaevu i usnio mu se u lice. Zaštitari su morali ući u kavez i razdvojiti ih. 

Kada je sudac označio početak meča Cutelaba je krenuo agresivno, a nakon 20-ak sekundi krenuo je uzvraćati i Ankalaev. Činilo se da ga je u nekoliko situacija uzdrmao, Cutelaba je teturao. Sudac je nakon trećeg teturanja uletio između njih i zaustavio borbu, no onda je krenuo šou.

Cutelaba je bio u potpunosti prisutan i poludio je na suca. Navijači su počeli zviždati, Moldavac je krenuo ludovati po kavezu, a sudac se spustio do svojih kolega kako bi vidio što će sada, jer je Cutelaba glumio da je uzdrman.

BIZARNA POBJEDA ANKALAEVA

To je napravio kako bi navukao Ankalaeva da krene na njega, da bi ga onda udario iz kontre. U dva navrata je promašio, no treću priliku nije dobio jer je sudac zaključio meč i proglasio Ankalaeva pobjednikom - nokautom!

Navijači su bili bijesni i zviždali su cijelo vrijeme tijekom pobjedničkog govora Ankalaeva, što je Rusa jako naljutilo, pa je po završetku intervjua pokazao srednji prst cijeloj dvorani. Nastavio je to raditi i do izlaska iz dvorane.

Ovako nešto bizarno lako moguće nikada prije nije viđeno u UFC-u...

Brutalan nokaut još jedne izazivačice

Brutalan nokaut isporučila je Megan Anderson, koja je slavila nokautom protiv debitantice Norme Viane. Anderson je sredinom prve runde pogodila jedan čisti direkt na bradu brazilske borkinje, koja je ošamućeno samo sjela na tlo i "ugasila se". 

Anderson je također jedna od potencijalnih izazivačica za naslov UFC prvakinje, koji trenutno drži Amanda Nunes. Anderson je bila na putu da se bori protiv Nunes, ali ju je zaustavila ranije spomenuta Spencer. 

NOKAUT MEGAN ANDERSON

Na otvaranju glavnog programa slavio je Grant Dawson, borac koji je pao vagu. On je gušenjem u 2. rundi slavio protiv Derricka Minnera, baš kao što je bio i najavio. 

Do pobjede je mogao stići već u prvoj rundi, ali je gong spasio Minnera u prvoj rundi. 

POBJEDA DAWSONA

Snimku glavnog programa pogledajte večeras u 22:15 na Novoj TV!

UFC Fight Night, rezultati:

Deiveson Figueiredo * pobijedio Josepha Benavideza (nokaut, 2. runda)

Felicia Spencer pobijedila Zarah Fairn dos Santos (nokaut, 1. runda)

Magomed Ankalaev pobijedio Iona Cutelabu (nokaut, 1. runda)

Megan Anderson pobijedila Normu Dumont Vianu (nokaut, 1. runda)

Grant Dawson* pobijedio Darricka Minnera (gušenje, 2. runda)

* pali na vaganju

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider