FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
pravi filmski triler

Ovaj čovjek je Superman: Prošao kroz pakao i na kraju veličanstvenom izvedbom stigao do UFC naslova

Put kako je Deiveson Figueiredo stigao do titule UFC prvaka muha kategorije je uistinu filmska priča.

Deiveson Figueiredo (Foto: GOL.hr)

Brazilac Deiveson Figueiredo postao je po prvi put u karijeri UFC prvak muha kategorije. Učinio je to na samom kraju prve runde glavne borbe UFC Fight Nighta na otoku Yasu u Abu Dhabiju protiv Josepha Benavideza. No način na koji je to napravio i kroz što je sve prošao da bi postao prvakom je uistinu nevjerojatan...

Pozitivan na koronu osam dana prije borbe

Za početak treba reći da je pravo čudo što je Figueiredo uopće stigao u Abu Dhabi s obzirom da mu je prije osam dana u Brazilu test na koronavirus bio pozitivan. Samo dva dana kasnije, nakon odlaska u karantenu, test je bio negativan, pa je Brazilac s tri dana zakašnjenja stigao na Fight Island.

I tamo je bio podvrgnut rigoroznim provjerama i trima testovima, zbog čega je njegov fokus uoči borbe definitivno bio smanjen. Nakon što je bio negativan na sva testiranja, uslijedio je novi veliki ispit - vaganje.

Upravo ga je ta vaga u veljači koštala UFC pojasa, nakon što je istog suparnika nokautirao, no nije postao prvakom jer je premašio dozvoljenu kilažu. Ne samo da nije dobio pojas, već je i izgubio i dio novca zbog tog pada na vagi.

Figueiredo ugušio Benavideza Deiveson Figueiredo novi je UFC prvak: Zastrašujuća izvedba Brazilca! Poraženi Benavidez ostao bez svijesti divider

Izvedba za pamćenje

Srećom, u Abu Dhabiju je bez problema prošao vaganje, te se tek 24 sata prije borbe mogao u potpunosti fokusirati na svoj cilj. Način na koji je stigao do pojasa prvaka je uistinu veličanstven.

Gušenjem je svog suparnika bacio u nesvijest, a prije toga ga je toliko puta zahvatio raznim udarcima, zbog kojih je Benavidez tri puta padao na tlo. Sudac je označio prekid 12 sekundi prije kraja prve runde i nakon toga su emocije proključale.

Figueiredo je u jednom trenutku stigao ispred Benavideza, kleknuo na koljena i počeo plakati, no čovjek koji je već četiri puta gubio u borbama za naslov nije imao previše razumijevanja za te emocije, te se samo na svom stolcu okrenuo u stranu.

Ovo mogu samo najbolji i mentalno najsnažniji

Slavio je u veljači, ostao bez pojasa i novca zbog pada na vagi. Prije osam dana je bio pozitivan na koronu, već su ga mnogi otpisali, no test dva dana kasnije se ipak ispostavio negativan i u zadnji je čas poletio za Abu Dhabi.

Ponovno je morao proći sve provjere, položiti vagu i ponovno slaviti protiv vrlo opasnog Benavideza. Sve je to uspio napraviti s odličnim rezultatom.

gol expired Kakav dvojac! Ibrahimović asistirao, Rebić zakucao, Milan visoko slavio divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider