Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Loša klupska politika

Što se događa u Unitedu? Sancho udaljen iz momčadi, ali problemi su puno dublji

Nakon posljednjih istupa u javnosti trener Manchester Uniteda iz momčadi je udaljio Jadona Sancha.

Jadon Sancho (Foto: Afp)

Ne prestaju muke po Manchester United. Teško je uopće kronološki utvrditi gdje je sve pošlo po zlu za diva iz Manchestera, ali već duže vrijeme očito je kako puno toga u klubu ne funkcionira kako bi trebalo.

Situacija oko Jadona Sancha samo je jedna u nizu onih koje potvrđuju koliko je klub u dubokim problemima. Od samog vrha i strukture vlasništva, sve je dovedeno pod znak pitanja, a očito je kako se to odražava na momčad.

Poraz od Arsenala bio je samo početak

Naime, Ten Hag prije posljednje ligaške utakmice Uniteda protiv Arsenala iz zapisnika je izostavio Jadona Sancha.

Ivan Komak "Slavonski Mamić" lani je smijenio trenera i sam uveo klub u drugi rang, a sad najavljuje: "Kad uđem u HNL, preselit ću klub u Zagreb" divider

Mnogi su pomislili kako je riječ o ozljedi koju je Englez zadobio netom prije utakmice, no nagađanja o ozljedi otklonio je nizozemski trener. U svojem istupu naglasio je kako je u razgovoru sa svojim stožerom odlučio izostaviti Sancha iz zapisnika zbog njegovog nezalaganja na treningu.

Epilog derbija protiv Arsenala u kojemu je United u samoj završnici izgubio samo je povećao ljutnju navijača Crvenih vragova prema klubu, ali i igraču. Sancho je doveden u Manchester United iz Borussije Dortmund kao jedan od najvećih svjetskih talenata, a svoj potencijal nikada nije pokazao.

Nikad nije ispunio očekivanja

Dijete Manchestera, ali onog Plavog, Sancho je puno obećavao u njemačkoj ligi. Košarkaškim rječnikom double-double učinak u dresu Borussije bio je jamac da će svoje igre prenijeti na Otok. Nakon dvije sezone jasno je kako su to bila samo nadanja.

Jovan Manev protiv Sandra Tonalija Osijek predstavio veliko pojačanje: Prije samo nekoliko dana odigrao je sjajnu partiju protiv prvaka Europe divider

No, Sancho nakon komentara Ten Haga nije odlučio naporno raditi da bi se izborio za svoje mjesto u momčadi, već je progovorio o svojoj strani priče. U izjavi, koju je u međuvremenu povukao, naglasio je da njegov voljni moment nikada nije bio sporan te da je nepravedno izostavljen s utakmice u kojoj je mogao pomoći svojoj momčadi.

Njegov odgovor nije dobro sjeo Ten Hagu, koji je obznanio kako je igrač odstranjen iz momčadi te da će u buduće trenirati samostalno. Ovakva reakcija ne treba čuditi s obzirom da Ten Hag neposlušnost nije trpio niti od Cristiana Ronalda, koji je u United stigao kao legenda i jedan od najboljih igrača ikada.

Što je sljedeće za Sancha?

Prijelazni rok je završio, a Englez je na ledu. Ukoliko ne dođe do drastičnog pomaka Sancho će sljedeća tri mjeseca presjediti na tribinama, što nikako nije u njegovom, ali niti u interesu kluba. Solomonsko rješenje bila bi posudba, ukoliko se pronađe klub voljan snositi dio plaće koja tjedno iznosi 430 tisuća eura.

Kao drugi najplaćeniji igrač u Unitedovoj svlačionici Sancho je postao veliki uteg za momčad. Njegov karakter mnogi su doveli u pitanje nakon što su u javnost isplivale snimke s treninga u kojima se jasno očituju Ten Hagove tvrdnje o igračevom nezalaganju.

Problema je puno

Nije Sancho jedini problem momčadi. Otežavajuća okolnost je što United u utakmicu protiv Brightona ulazi i bez Anthonyja koji je optužen za fizičko zlostavljanje svoje djevojke. Tako su Crveni vragovi u tjedan dana reprezentativne pauze ostali bez dva desna krila.

Napadačkih opcija gotovo da i nemaju te će u utakmici protiv Brightona biti prisiljeni improvizirati. No, Brighton je opasna momčad protiv koje bi ih improvizacija mogla skupu koštati, što je najbolje na svojoj koži ove sezone osjetio Newcastle.

Ivan Toney Engleski savez u sred skandala: Menadžer zbog klađenja prošao lišo, a Toneyju suspenzija od 8 mjeseci divider

U moru loših vijesti za United, jedina dobra je što se od ozljede oporavio Hojlund i trebao bi započeti sljedeću utakmicu.

Hojlund u vrhu napada trebao bi značiti povlačenje Rashforda na lijevo krilo, njegovu prirodnu poziciju, dok je i dalje nepoznanica tko će igrati desno. Prvi izbor trebao bi biti Garnacho, mladi Argentinac koji svojim igrama ove sezone nije opravdao ukazane prilike.

Prošle sezone Manchester United osvojio je EFL kup, u finalu svladavši Newcastle. Iako je riječ o kupu kojemu se pridaje najmanje značaja bio je to tračak nade koju su navijači godinama čekali. Povratak entuzijazma i vraćanje na stare staze slave potonulo je vrlo brzo. I kada se činilo da su napravili korak naprijed, sada je jasno da su učinili dva unatrag.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider