Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nisu ista pravila za sve

Engleski savez u sred skandala: Menadžer zbog klađenja prošao lišo, a Toneyju suspenzija od 8 mjeseci

Nogometni menadžer nije kažnjen zbog klađenja na utakmice.

Ivan Toney (Foto: Afp)

Nogometni menadžer koji je prokockao više od milijun eura, uključujući oklade na nogomet, potajno je otpušten od strane Nogometnog saveza u isto vrijeme kada napadač Brentforda Ivan Toney služi osmomjesečnu suspenziju.

Marcelo Brozović Marcelo Brozović nominiran za prestižnu nagradu “The Best“ od strane FIFA-e: Nalazi se u odabranom društvu divider

Menadžer čije ime još nije procurilo u javnost imao je osam kladioničarskih računa i priznao je da je ovisnik o kockanju u dokazima predočenim u sudskom slučaju prošle godine u kojem su dvojica bivših nogometaša optužena da su ga ucjenjivala.

Dvostruka mjerila

Iako je većina tih oklada bila na konjskim utrkama, sudu je rečeno da je također prekršio pravila FA-a kockajući u vlastitom sportu, odnosno nogometu.

Međutim, FA je odlučio ne poduzeti ništa, osim izdati upozorenje, u presudi koju je upravno tijelo namjerno držalo podalje od medija, kako bi izbjeglo bilo kakva pitanja o svojim disciplinskim postupcima.

Ivan Rakitić Rakitića ne zanimaju saudijski milijuni: “Za nastavak karijere nema boljeg mjesta od Seville“ divider

Skandal je to koji potresa engleski nogomet iz razloga što upućuje na dvostruka mjerila. Ivan Toney i dalje služi svoju kaznu zbog istog poroka. On je u svojem posljednjem velikom intervju priznao kako ima problema s ovisnošću o klađenju.

Toney ima svoju stranu priče

Istaknuo je kako su slučajevi koji mu se stavljaju na teret predimenzionirani, odnosno da je riječ o puno manjem broju utakmica na koje se kladio. Njemu se na teret stavljaju 232 slučaja za koje je Toney, naposlijetku, priznao da je u njima sudjelovao.

No, on tvrdi kako je priznanje rezultat ucjene koju su na njega izvršili, a da je sve priznao samo kako bi dobio što manju zabranu igranja nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider