Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko još pamti mourinha...

Povijesni start Solskjaera: Izjednačio rekord legende, ne želi biti privremeno rješenje

Solskjaer je došao kao privremeno rješenje, ali nastavi li u ovom ritmu, mogao bi postati i trajno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ole Gunnar Solskjaer stigao je na klupu Manchester Uniteda kao privremeno rješenje nakon odlaska Josea Mourinha. Plan kluba bio je prepustiti Norvežaninu kormilo momčadi do kraja sezone, dok ne pronađu dugoročno rješenje.

Solskajer je startao fantastično: u prve četiri utakmice upisao je četiri uvjerljive pobjede i vratio euforiju u crveni dio Manchestera. Njegov savršeni start osigurao mu je mjesto u povijesnim knjigama – još je samo legendarni Matt Busby startao na klupi Uniteda s četiri uzastopne ligaške pobjede.

Pored rezultata, United osvaja i igrom, puno ofenzivnijom nego u doba Josea Mourinha, koji već polako tone u zaborav. Igrači izgledaju oslobođeno pod Solskjaerovim vodstvom, a navijači opet uživaju u igrama Crvenih vragova.

Dojam je da nitko ne bi imao ništa protiv da Solskjaer ostane na klupi i nakon isteka privremenog mandata. Potvrdio je to i sam Norvežanin nakon utakmice protiv Newcastlea u kojoj je United upisao četvrtu uzastopnu pobjedu.

Pred Solskjaerom je okršaj s trenerom koji bi mogao zauzeti njegovu poziciju

''Ne želim otići na kraju sezone'', poručio je Solskjaer i jasno najavio borbu za poziciju stalnog trenera kluba u kojem je proveo najbolje igračke dane.

Tragičar Lige prvaka i poznati kikser među vratnicama uhvatio jednu od najljepših žena svijeta Karius i Thomalla (Screenshot) Sophia Thomalla (Screenshot) Sophia Thomalla (Screenshot) +3 Sophia Thomalla (Screenshot)

Kao glavni kandidat za klupu Uniteda figurira Mauricio Pochettino, a spominju se i imena slobodnih trenera poput Zinedinea Zidanea i Antonija Contea. Međutim, nastavi li Solskjaer s ovakvim predstavama, zasigurno će postati jak kandidat za trajno rješenje na klupi Uniteda.

Ipak, do vremena konačne odluke ima još mnogo vremena, a pred Solskjaerom su kudikamo teži izazovi od dosadašnjih. I sam Solskjaer naglašava da ide utakmicu po utakmicu, a u sljedećem kolu, nakon susreta s Readingom u FA Cupu, čeka ga Tottenham.

Bit će to najteži izazov u njegovoj kratkoj karijeri na klupi Uniteda i okršaj protiv Mauricija Pochettina, trenera koji figurira kao pretendent na njegovu poziciju.

Ikono, sretan ti rođendan: Postao je jedna od najvećih tajni današnjice Michael Schumacher (Foto: AFP) Ferrarijeva poruka podrške za Schumachera (Foto: AFP) Michael Schumacher (Foto: AFP) Michael Schumacher (Foto: AFP)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider