Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neugodno

Šok na Euru: Albanija pod istragom UEFA-e uoči dvoboja s Hrvatskom

Glasnogovornik FSHF-a u priopćenju je naveo da planira dostaviti službeno priopćenje CEDB-u u roku koji je odredila UEFA.

Navijači Albanije (Foto: Profimedia)

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Albanskog nogometnog saveza (FSHF) zbog incidenata, uključujući upad na teren i bacanje predmeta tijekom poraza Albanije od Italije (1:2) u subotu na Euru u Dortmundu.

Sve to samo tri dana uoči dvoboja Albanije i Hrvatske, na kojoj se ne očekuju incidenti između navijača jer nema zategnutih odnosa na toj relaciji.

Europsko nogometno tijelo priopćilo je u nedjelju da je također pokrenulo postupak jer su albanski navijači palili vatromet tijekom utakmice skupine B, kao i zbog "prenošenja provokativne poruke neprimjerene sportskom događaju".

UEFA nije dala nikakve dodatne detalje o poruci koja je navodno poslana.

Glasnogovornik FSHF-a u priopćenju je naveo da planira dostaviti službeno priopćenje CEDB-u u roku koji je odredila UEFA.

"Želimo naglasiti da su poduzete sve potrebne mjere za uspješnu organizaciju utakmice", dodao je albanski glasnogovornik.

"Događaj je bio praznik europskog nogometa i nije se dogodio nikakav veći incident koji bi narušio pozitivnu atmosferu."

Recimo i kako su baklje palili i hrvatski navijači, no, srećom, sličnog postupka nema protiv HNS-a.

Albance očekuje vjerojatno novčana kazna, a oni su prva reprezentacija čiji su navijači na ovom Europskom prvenstvu napravili incident dovoljan za pokretanje postupka UEFA-e.

Engleski huligani UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Huligani napali srpske navijače u Njemačkoj, uslijedio je potpuni kaos divider

Njemačka policija VIDEO Srbi za huliganski napad optužili Albance: Jedan očevidac je to ovako objasnio divider

Hrvatski navijači Sprema se nova invazija Hrvata: Kockice će preplaviti Hamburg uoči ključne utakmice za Vatrene divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider